Actualitate

Campanie pe seama suferinţei. Două primăriţe din Constanţa s-au pozat oferind ajutoare bătrânilor izolaţi

Doi primari din judeţul Constanţa – Mariana Gâju (PSD) din Cumpăna şi Dorinela Irimia (UNPR) din Saraiu – nu au ezitat să se laude cu faptul că au oferit ajutoare bătrânilor izolaţi din comunele pe care le conduc. Purtând măşti ce le acopereau doar gura, iar în unele ipostaze fără mănuşi şi fără a respecta măsurile de siguranţă, primăriţele s-au lăsat fotografiate în timp ce ofereau alimente pensionarilor.

Scris de 
 pe data 
1 aprilie, 2020

Dorind să obţină un capital de imagine pe seama restricţiilor cauzate de pandemia de coronavirus şi a situaţiei dramatice în care se află mulţi dintre bătrânii neajutoraţi izolaţi în case, cele două primăriţe din judeţul Constanţa au umplut sacoşe cu alimente, au luat după ele câţiva aghiotanţi şi au pornit din poartă-n poartă.

Aşa cum se face într-o campanie electorală „cu dar şi strigare“, primăriţele au avut grijă ca „implicarea“ lor să fie surprinsă într-o serie de fotografii ce, fără nicio jenă, au fost publicate pe Facebook.

Pe tocuri, cu o mască purtată superficial şi ţinând în mâini două sacoşe pline în faţa unei porţi – aşa apare primăriţa din comuna Cumpăna, Marian Gâju, într-una dintre fotografiile postate pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook / Mariana Gâju

Într-o altă poză, alături de un angajat al primăriei, Mariana Gâju este imortalizată cu spatele, în timp ce pune mai multe sacoşe pline la poarta cetăţeanului. În galeria foto mai apar alimentele oferite, angajaţi ai primăriei cărând ajutoarele şi o femeie care ţine în mâini sacoşele primite.

Sursa foto: Facebook / Mariana Gaju

Am avut parte astăzi de momente pline de emoție. Ieri vă anunțam că pe teritoriul comunei noastre avem 32 de persoane în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor. Cu toții au primit alimente de bază si produse de igiena din partea administrației locale. Cu lacrimi în ochi ne-au mulțumit pentru sprijinul acordat.“, a scris Mariana Gâju la în postarea ei.

Nici primăriţa din comuna Saraiu, Dorinela Irimia nu s-a lăsat mai prejos. Purtând o mască ce nu îi acoperă gura sau nasul şi fără mănuşi, Irimia a mers mai departe cu lauda şi a pus o serie de fotografii în care apare chiar în casele sau curţile bătrânilor. Fără să ţină cont că persoanele vârstnice sunt cele mai vulnerabile în faţa infecţiei cu COVID-19, în multe dintre ipostaze, primăriţa nu respectă nici măcar distanţa de siguranţă de cel puţin 1 metru faţă de cealaltă persoană.

Sursa foto: Facebook / Dorinela Irimia

Greu de trecut cu vederea este şi faptul că în postarea de pe contul său de Facebook, Irimia vorbeşte despre ea la persoana a III-a şi le mulţumeşte celor implicaţi, deşi în majoritatea pozelor apare doar ea.

Sursa foto: Facebook / Dorinela Irimia

Intervenția primarului , Dorinela Irimia , comuna Saraiu la pandemia COVID19. Mulțumim tuturor celor care se implică : voluntari , personal angajat , parteneri , donatori , colaboratori . România Salvează România“, informează Dorinela Irimia în postarea ei.

Acesta nu ar fi primul derapaj cu iz electoral din Constanţa, de la declararea pandemiei COVID-19. La începutul lunii martie, organizaţia PSD Lumina se lăuda pe Facebook că au cumpărat sute de dezinfectanţi şi săpun, pe care le împart gratuit tocmai celor care nu au mai apucat să le cumpere.

Mai mult, pesediştii susţineau că ei sunt „singurul partid care înţelege gravitatea momentelor pe care le parcurgem“.

 

Actualitate