Cum este posibil? Simplu. Premierul Cîțu avea, încă de acum câteva săptămâni, informația că pandemia va mătura țara iar Bucureștiul va intra în scenariul roșu. Așa că a modificat în Guvern lista de restricții special pentru ca 5.000 de liberali să poată participa la Congres pentru a-l alege pe el președintele partidului.

În paralel, românii de rând nu vor mai putea organiza nici măcar o nuntă cu mai mult de 200 de persoane, iar la magazin nu vor putea merge decât cu certificatul de vaccinare. La Timișoara, spre exemplu, fiindcă s-a depășit rata de infectare de 3 la mie, s-au introdus restricții de circulație iar oamenii nu vor mai putea ieși din casă după ora 20.00 decât cu declarație sau adeverință.

Potrivit g4media.ro, Guvernul a adoptat vineri, 17 septembrie, o hotărâre care stabilește restricțiile din valul patru al pandemiei. Astfel, la evenimente precum congresul pot participa delegații doar în baza Certificatului verde: sunt vaccinați, au trecut prin boală sau au un test negativ.

Dacă congresul se va organiza în interiorul Romexpo, în pavilionul principal, liberalii ar putea invoca Articolul 3 din HG 990/2021, cu condiția ca Romexpo să fie considerată instituție de spectacol sau concerte:

”Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori”.

Având în vedere că Romexpo are o capacitate de peste 10.000 de locuri, potrivit site-ului oficial, atunci în interior ar putea fi admise 5.000 de persoane, chiar și în condițiile unei rate de infectare care crește galopant, dar nu ajunge la limita de 6 cazuri la mia de locuitori.

(Visited 1.677 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.