Timp Liber

Cât scot din buzunar românii pentru a petrece minivacanța de 1 Mai la mare

După ce ziua de 30 aprilie a fost declarată zi liberă, cei mai mulți români au căutat să petreacă minivacața de 1 Mai la mare. Turiștii vor plăti, în medie, 477 de lei pentru trei zile de cazare.

Scris de 
 pe data 
22 aprilie, 2018

Cele mai mari prețuri se găsesc în Mamaia, unde un pachet la un hotel de cinci stele cu demipensiune poate costa și 2.024 de lei, iar cele mai mici, în stațiunea Jupiter, unde turiștii pot plăti 279 de lei pentru un sejur de trei nopți la un hotel de trei stele, potrivit agenţiei Litoralulromanesc.ro, scrie MEDIAFAX.

Pentru a fi siguri că găsesc loc de cazare pe litoral în minivacanța de 1 Mai, românii au început să facă rezervări încă de la Revelion, cele mai multe fiind înregistrate la începutul acestei luni.

Sunt, însă, şi români care aşteaptă până în ultimul moment pentru a cumpăra vacanţe la mare, iar pentru că vremea se anunţă frumoasă, estimăm că un număr mare de turişti îşi vor face rezervări pentru 1 Mai în zilele următoare.

Pe ultima sută de metri au fost lansate şi oferte last minute, astfel că un sejur de 3 nopţi cu mic dejun, la un hotel de 3 stele din Mamaia, poate fi cumpărat cu 375 lei camera dublă„, a declarat Ştefan Necula, director al agenției Litoralulromanesc.ro.

În perioada minivacanței de 1 Mai în stațiunea Mamaia vor fi deschise majoritatea hotelurilor, cele din zona de nord având deja un grad de ocupare de 80%, în vreme ce în celelalte stațiuni de pe litoral s-a dispus deschiderea a câteva hoteluri, la cerere.

În zona de nord a staţiunii se vor deschide toate cluburile, iar în această perioadă va avea loc festivalul Sunwaves. În paralel, în perioada 27 aprilie – 1 mai, se va desfăşura şi festivalul Bonheur, tot în Mamaia„, a completat Ştefan Necula.

În topul preferințelor turiștilor care ajung la mare de 1 Mai se află stațiunea Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche şi Eforie.

 

Actualitate