Politică

Câți bani publici s-au cheltuit pe deplasările externe ale parlamentarilor în prima jumătate a anului 2018

Bugetul public pare un sac fără fund pentru politicieni, așa se face că în primele șase luni ale anului 2018, aproape jumătate de milion de euro s-a cheltuit pe deplasările aleșilor în străinătate.

Scris de 
 pe data 
27 august, 2018

Din banii românilor, parlamentarilor le-au fost asigurate cazarea, transportul, dar și diurna la numeroase evenimente petrecute în afara granițelor țării, printre care și festivaluri folclorice, scrie Digi24.

În total, aleșii au efectuat 175 de deplasări în prima jumătate a anului, care au însumat o valoare totală de 430.000 de euro.

Potrivit sursei citate, cele mai multe zboruri au fost către Franța (24), Belgia (19), Germania (10) și Italia (8), cea mai scumpă deplasare fiind aceea în Statele Unite ale Americii, unde 12 parlamentari (prezenți la Reuniunea Rețelei Transatlantice) au cheltuit aproape 60.000 de euro.

Desigur, banii publici nu au fost cheltuiți doar pentru participarea aleșilor la evenimente oficiale, ci și pentru a fi prezenți la evenimente precum: Seminarul pentru „Oprirea urii pe internet” (Polonia), Festivalul „Vis de Sânziene” (Spania) sau „Festivalul Primăvara Dunăreană” (Ucraina).

 

Actualitate