Un eveniment neașteptat s-a produs în Portul Tomis, la ceremonia de Bobotează organizată de IPS Teodosie. În timpul slujbei, înainte ca Teodosie să arunce tradiționala cruce în apă pentru a fi scoasă de cei mai neînfricați și bărbați înotători, 20 de preoți s-au azvârlit brusc în mare. Se pare că aceștia au observat un portofel căzând în apa mării din buzunarul unui bărbat și nu au rezistat tentației.

Deși apa avea doar câteva grade, preoții nu au ezitat să se scufunde pentru a prinde portofelul. „Este un semn de vitejie. Cum să lași un portofel cu bani să se piardă în întunecimea mării? E mare păcat! Preoții noștri au găsit imediat portofelul, iar eu i-am explicat celui care l-a scăpat că a fost voia Domnului ca noi să îl găsim, așadar acum e al nostru, al lui Dumnezeu. Vorba aceea, „Iconiță de catifea, ce-am găsit rămâne-a mea”, a declarat IPS Teodosie.

Portofelul a fost găsit în doar câteva minute de părintele Avuțin Bănescu, cel pe care Poliția Română îl folosește și la găsirea bancomatelor aruncate de tâlhari pe fundul Canalului Dunăre – Marea Neagră. „Are un miros al banilor ceva de speriat”, mărturisesc și apropiații despre fericitul părinte. Surse din cadrul Patriarhiei au mărturisit că în portofel se aflau 600 de euro și 500 de lei, întreaga sumă fiind reținută pentru verificări suplimentare de Teodosie.

Pentru mai multe articole din categoria UMOR, click AICI

.

(Visited 3.833 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.