Timp Liber

Cele mai populare 3 variante de poker online

Pokerul este un joc îndrăgit de milioane de oameni și a evoluat pe măsură ce dezvoltările tehnologice și-au făcut prezența tot mai mult în viețile noastre. În zilele noastre se organizează frecvent turnee live cu premii impresionante, iar cei mai mulți jucători sunt mereu prezenți în camerele online, profitând de inovațiile din domeniu.

Scris de 
 pe data 
22 iunie, 2022

Fiind un joc distractiv și complex, pokerul are mai multe variante, iar cele mai populare trei le prezentăm în rândurile următoare:

1. Texas Hold’em – Deși este una dintre cele mai noi versiuni ale jocului de poker, Texas Hold’em a contribuit semnificativ la popularizarea sa. Istoria sa a început la startul anilor 1900, iar locul oficial în care s-a jucat pentru prima dată este localitatea Robstown din Texas.

Mai întâi, a fost populară în cluburile de poker, iar în Vegas a fost adusă prima dată în anul 1963, la California Club. Pe măsură ce cazinourile au devenit tot mai vizitate după anii ’65, și Texas Hold’em Poker s-a bucurat de o popularitate foarte mare. Mai ales că în 1970 a fost introdusă la World Series of Poker, eveniment aflat încă la început la acel moment, abia la a doua ediție.

Texas Hold’em este cea mai populară variantă de poker și este prezentă în diferite formate de turnee (MTT, SNG) și mese de cash live sau online. Există foarte multă diversitate în materie de turnee de poker online iar o versiune din ce în ce mai populară este reprezentată de Sit & Go-urile hiper-turbo de 3 jucători Jackpot Poker la care poți juca pentru premii chiar și de 1.000 de ori mai mare decât buy-in-ul pe care îl achiți (1-100 euro). Sunt turnee pline de dinamism, în care acțiunea se desfășoară cu viteza luminii, iar premiul este stabilit după ce 3 jucători se așază la o masă, prin intermediul unui multiplicator aleatoriu, ce variază între 1.5x și 1.000x.

2. Omaha – Este împărțită în două versiuni: Hi și Hi-Lo. La Omaha Hi, potul este câștigat de jucătorul cu cea mai bună mână, în timp ce la a doua este împărțit în mod egal de cel cu mâna cea mai bună și cel cu mâna cea mai slabă. Regulile sunt asemănătoare cu cele de la Texas Hold’em, cu mențiunea că fiecare jucător va primi la început patru cărți în loc de două. Chiar și așa, ei se vor folosi doar de două din cele patru cărți alături de trei de pe masă pentru a forma cea mai bună mână. Este o versiune foarte populară în SUA, unde se organizează evenimente de top, chiar și la WSOP.

3. 7 Card Stud – Se bucura de un succes important înainte de apariția Texas Hold’em. Chiar dacă interesul a mai scăzut în prezent, rămâne o versiune interesantă. Aici, jucătorii primesc toate cărțile în mână. Unele sunt înmânate cu fața în jos, în timp ce altele pot fi vizibile de toată lumea de la masă. La început se acordă trei cărți cu fața în jos și una cu fața în sus. Jucătorul cu cea mai slabă carte la vedere va fi cel care va trebui să facă un pariu. Apoi se oferă cărți noi și se fac alte pariuri. Ultima carte, a șaptea, este oferită cu fața în jos, iar atunci jucătorii vor trebui să arate cea mai bună mâna formată din 5 cărți.

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate