Actualitate

Cererea lui Teodosie de anulare a deciziei de carantinare, respinsă de judecători

Magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins cererea prin care arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie a solicitat anularea deciziei de carantinare.

Scris de 
 pe data 
27 ianuarie, 2022

În urmă cu două zile, pe 25 ianuarie, ÎPS Teodosie, prin avocaţii săi, solicita Judecătoriei Constanţa suspendarea şi anularea deciziei de carantinare ce fusese emisă de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti după întoarcerea ierarhului din Iordania.

Arhiepiscopia Tomisului motiva, într-un comunicat de presă, contestarea deciziei DSP declarând că documentul nu este semnat.

Actul emis de DSP Bucureşti nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită şi asumată de a emite un act administrativ şi nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei. Ca atare el nu este temeinic, nu îndeplineşte condiţiile formale impuse de lege şi nu are legalitate Adică el NU EXISTĂ. Prin însăşi natura sa, Decizia de Confirmare a Carantinării trebuie semnată de către persoana împuternicită, căci actul semnării reprezintă manifestarea sa de voinţă în sensul restrângerii drepturilor şi libertăţilor prevăzute de Constituţia României – libertatea individuală, libera circulaţie, viaţa intimă, familială şi privată, libertatea cultelor şi dreptul la muncă. Fără semnătură, actul nu are autenticitate, conform normelor de drept”, se arată în comunicat.

Decizia instanţei de respingere a cererii de anulare a deciziei de carantinare nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 48 de ore de la comunicare.

Teodosie, amendat de 3 ori de polițiști, cu câte 1.000 lei

Amintim că pe 24 ianuarie, arhiepiscopul Tomisului a fost amendat de trei ori de poliţişti, cu câte 1.000 de lei, la intervale diferite de timp, pentru că, potrivit IPJ Constanţa, ‘pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs’, după ce a oficiat o slujbă religioasă în Catedrala arhiepiscopală, a participat la un eveniment în aer liber cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române şi, ulterior, cu aceeaşi ocazie, a fost prezent la o conferinţă desfăşurată la Centrul Eparhial Tomis. Începând cu 25 ianuarie, ÎPS Teodosie a intrat în carantină la sediul Palatului Arhiepiscopal.

Actualitate