Cu iarba înaltă de 3 metri în parcurile din Constanța, cu bălăriile care năpădesc orice petec de pământ, cu un haos de nedescris în traficul din oraș și cu un regulament de parcări ce sună mai degrabă a tâlhăreală, primarul Vergil Chițac se plânge pe Facebook că nu poate face treabă fiindcă USR și PSD nu i-au aprobat proiectul care i-ar permite să pună mâna pe Portul Tomis și Lacul Tăbăcăriei.

Într-o retorică scrântită, primarul Vergil varsă lacrimi amare spunând că nu poate construi creșe, grădinițe, școli, parcuri și spitale în Constanța până ce consilierii USR și PSD nu îi aprobă proiectul de hotărâre prin care Portul Tomis și Lacul Tăbăcărie să intre în administrarea Primăriei. De unde până unde acest raționament, nimeni nu știe să explice, însă ceea ce este o certitudine este insistența și chiar disperarea edilului pe aceste două obiective.

„În aceste condiții, mă întreb care ar fi interesul consilierilor locali de a respinge proiecte prin care am dobândi, cu titlu gratuit, de la alte autorități, suprafețe impresionante de teren.

De ce s-ar opune consilierii locali preluării, cu titlu gratuit, a Lacului Tăbăcărie? E mai bine să rămână în paragină și să afecteze imaginea de ansamblu a parcului, în loc să le reabilităm împreună?

De ce s-ar opune consilierii locali preluării Portului Tomis? Exploatat, contra unei chirii modice, de rămășițe ale caracatiței ce a sugrumat orașul și care scoate pe blat din țară veniturile grase încasate din chirii declarând ani de ani profituri infime. Nu ar fi mai bine să revină orașului ca să-l putem întreține corespunzător spre bucuria constănțenilor și a turiștilor?”, se întreabă Chițac.

Concluzia primarului este că toți consilierii USR și PSD care au votat împoriva proiectelor sale sau s-au abținut „au alte interese decât ale constănțenilor. Interese personale și meschine…”.

Postarea primarului pe Facebook nu a avut însă efectul scontat, ci din contră. Mesajele au fost într-o proporție covârșitoare împotriva edilului. Constănțenii s-au declarat dezamăgiți de atitudinea lui Chițac.

Ce spun constănțenii

„De ce nu tundeti iarba ??? De ce ?! Nu exista spatiu verde din orasul acesta care sa nu arate precum o jungla! Despre ce terenuri vorbiti cand dumneavostra nu le puteti intretine nici pe cele pe care le aveti deja. Ma uimiti pe zi ce trece, cu fiecare postare.”

„Tot consilierii trebuie trasi la raspundere si pentru partea parcului primariei dinspre Bueno unde sunt maracini de 2m inaltime? Hai sa ne facem treaba si abia apoi sa aratam cu degetul spre consilieri. Nu prezentati nimic concret. Vom face… Vom drege… Nu mai merge asa. Iar mizeria asta cu locurile pt gradinite este bagata pentru a sensibiliza”

„Haideți domnule primar, ca nu sunteți capabil sa faceți tot ce scrieți aici! Auzi tu, parcuri, spitale, grădinițe…credeți că ne amețiți și ne păcăliți cu vise frumos colorate. Sunteți mai rau decât cel ce nu face nimic. Cu problema spatiilor verzi ne-am lămurit, pe perioada mandatului dvs o sa ne mănânce țânțarii și căpușele, sa nu mai spun de parcări! Întrebarea e: unde sunt parcările promise în campania electorala? Într-un an, s-a evaporat și ideea. Asa ca nu mai avem încredere în dvs, cred ca de-aia n-or avea nici consilierii locali. Cred ca mai degrabă dvs aveți interese ascunse. În fine…acu trec 3 ani…”

Este normal să se opună. Și eu mă opun ca singurul parc al Constanței să devină spațiu construibil. Mă întreb de ce proiectele USR nu trec mai departe…Până nu va exista o viziune comună care să vizeze binele comunității și nu interesul anumitor persoane, lucrurile nu vor funcționa în Constanța și din păcate, lucrul acesta este tot mai vizibil.Sunt total dezamăgită de felul în care arată orașul nostru: lucrări stradale interminabile, spații verzi neamenajate, trafic foarte aglomerat din cauza deciziilor nepotrivite de fluidizare a acestuia, taxă imensă de parcare, locuri de joacă insuficiente și neîntreținute și lista poate continua la nesfârșit.”

„Vergile,nu te sperie faptul ca nici un cetățean al acestui oraș nu îți aduce macar o vorba de bine?Baaa,măcar unuuuul!!!Save Constanța, dă-ți demisia!!!!”

„Doar chiriile va interesează! Vă legați doar de situații din care sa scoateți bani! Doar bani visați!!! Trotuarele arata ca după bombardament! Bălăriile sunt cât omul în parcuri! Încă mai sunt străzi neasfaltate în ditamai orașul și câte ar mai fi de spus și pe voi va interesează doar banii de încasat! Confortul cetățenilor orașului Vă este ultima grijă! Cum dracului primarii din vest au luat bani europeni și au făcut orașele boboc si voi nu sunteți în stare de nimic?!?!?!?”

„Orasul arata deplorabil, santiere pe strazi, iarba ca pe un teren al nimanui, sensuri unice muuuulteee, dar totuși poate USR-ul se teme sa nu faceti si dvs la fel ca si Mazare, referitor la acele terenuri pe care le doriti.Poate ca, stiu mai multe decat noi, votanții!Intrebarile mele sunt :” de ce arata orasul in halul acesta?””De ce acum e ok sa functioneze parcarea cu plata, la un pret mai mare, dar tot fara parcometre si mai ales de ce autoturismele hybrid nu mai beneficiaza de gratuitate?””De ce dureaza 5-6 luni emiterea unui certificat de urbanism sau aprox 8 luni emiterea ubei autorizatii de construire?”De ce „SA MAI AVEM INCREDERE „?Stiu ca nu va veti obosi sa raspundeti, dar poate totusi mai aveti o urma de „intelegere” si luati o atitudine pozitiva ptr cetateni, nu ptr „cunostinte „.”

(Visited 2.085 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.