Este vorba despre transmiterea clădirii și terenului în care funcționează actualul Colegiu Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” (din bd. 1 Mai nr. 101) în administrarea Ministerului Apărării Naționale (MApN). Acest pas era necesar pentru ca Ministerul să se poată ocupa de toate lucrarile necesare pentru ca obiectivul la rigorile militare, pentru ca obiectivul să poată îndeplini condițiile necesare unui liceu militar.

Am avut discuții cu toți actorii implicați și am ajuns la o decizie din care Constanța, Dobrogea și România vor avea de câștigat. Din această reașezare a structurii funcționale a învățământului constănțean va rezulta un liceu Navrom întărit și va rezulta un liceu de marină militară pe care ni-l dorim de mult și salutăm intenția Ministerului Apărării Naționale de a deschide acest centru de interes încă din toamna acestui an. Așa că le urez spor la treabă pentru căî vor avea mult de lucru, atât cei de la Navrom, care se vor muta în casă nouă, cât și cei de la Minister, care trebuie să redea Constanței un liceu de elită.

Școala 15 arată oricum mai bine astăzi decât arată liceul Alexandru Ioan Cuza, dar noi deja am făcut toate demersurile premergătoare acestui transfer. În cea mai recentă ședință a CLM am aprobat transferul către Navrom a noilor structuri, așteptăm solicitarea, astfel încât să le putem aloca finanțarea necesară și sunt convins că din toamnă vor începe cursurile. Au tot sprijinul nostru, orice sumă va fi necesară o vor avea!”, a declarat primarul Decebal Făgădău, la sfârșitul ședinței de Consiliu Local organizată pentru adoptarea acestei hotărâri.

În 23 februarie, au fost aprobate mai multe proiecte de hotărâre privind mutarea Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, astfel încât să existe spațiul necesar pentru viitorul liceu militar. Aleșii locali au decis ca actualul Colegiu Tehnic de Marină să se mute în clădirea Școlii Gimnaziale nr. 15 „Grigore Antipa”.

De asemenea, internatul și cantina unității de învățământ vor funcționa în două anexe ale Liceului Tehnologic „C. A. Rosetti”. Decizia i-a nemulțumit profund pe reprezentanții Colegiului Tehnic de Marină „Al. I. Cuza”, care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la existența spațiilor necesare pentru desfășurarea activităților educaționale. De cealaltă parte, Cei de la Liceul Tehnologic „C. A Rosetti” se bucură de hotărârile adoptate de Consiliul Local, spunând că spațiile nefolosite în care vor fi mutate cantina și internatul vor fi reabilitate cu această ocazie și vor veni în sprijinul mai multor elevi.

 

(Visited 652 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.