Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de marţi, de la ora 13:00, până miercuri ora 10:00 este valabil un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

”Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat la început în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova apoi local şi în Transilvania. Vor fi averse torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii frecvente, descărcări electrice şi grindină”, a transmis ANM. Județele vizate sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Buzău, Suceava, Neamț, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați.

De asemenea, meteorologii au emis și o informare meteo valabilă miercuri între orele 10:00 – 23:00.

În intervalul menționat în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul și estul Transilvaniei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp. Vântul va avea intensificări în sudul și în sud-estul țării, cu viteze la rafală în general de 45 și 55 km pe oră.

Vremea se va răci mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice și centrale.

La malul mării, vremea se va răci la mijlocul săptămânii, atunci când vor apărea ploi trecătoare și vântul se va înteți. De vineri, temperaturile vor crește, vremea fiind potrivită pentru plajă.

(Visited 1.870 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.