Mihail Amelian, fostul şef al Poliţiei de Frontieră Tulcea, s-a pensionat la 41 de ani în timp ce era anchetat de procurorii DNA. Ulterior, a dat concurs de angajare la inspectoratul şcolar, fiind suspectat că a depus acte false la dosar, informează adevarul.ro.

Potrivit Casei sectoriale de pensii a MAI, pensia unui comisar șef de poliție poate varia între 6.000 și 14.000 lei, în funcție de anul și funcțiile deținute în momentul pensionării.

Magistraţii Tribunalului Tulcea l-au condamnat la 13 luni de închisoare cu suspendare pe Mihail Amelian (43 de ani), fostul comisar-şef al Poliţiei de Frontieră Tulcea. Sentinţa emisă pe 14 ianuarie 2020 l-a găsit pe bărbat vinovat pentru infracţiunile de favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi uz de fals, fapte săvârşite în timp ce se afla încă în funcţie. Amelian a recunoscut infracţiunile, printr-un acord semnat cu procurorii DNA.

În timpul investigaţiilor, spre finalul anului 2018, comisarul-şef s-a pensionat, la vârsta de 41 de ani. La scurt timp, Amelian a dat concurs pentru postul de jurist al Inspectoratului Şcolar Tulcea, concurs pe care l-a câştigat în ianuarie 2019. Doar că, şi în legătură cu acest concurs sunt probleme.

Tribunalul Tulcea a desfiinţat (în decembrie 2019) mai multe documente depuse la dosar, „în fals, de către Mihail Amelian“. De asemenea, magistraţii au desfiinţat chiar şi rezultatul concursului care-l dădea câştigător pe fostul comisar şef. Decizia a fost atacată cu contestaţie la Curtea de Apel Constanţa, instanţa care va da şi o soluţie definitivă în acest caz, se mai arată în articolul publicat de Adevărul.

(Visited 14.204 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.