De asemenea, Comisia propune Consiliului să emită o decizie în care să precizeze că nu a luat măsuri eficiente pentru a corecta deficitul bugetar, dar care să prevadă și recomandări de îndreptare a cifrelor pentru anii 2018 și 2019, scrie News.ro.

Comisia a adresat un avertisment Ungariei şi României cu privire la existenţa unei abateri semnificative de la traiectoria de ajustare  către obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO) în 2017. Comisia propune Consiliului să adopte o recomandare pentru Ungaria de a lua măsuri adecvate în 2018 în vederea corectării acestei deviaţii semnificative. Pentru România, care este deja supusă unei proceduri de deviere semnificativă, Comisia recomandă Consiliului UE să emită o decizie privind faptul că nu a luat măsuri eficiente şi o recomandare de a lua măsuri în 2018 şi 2019 pentru a corecta abaterea semnificativă”, se precizează într-un comunicat al Comisiei Europene.

Comisarul european pentru Finanţe, Pierre Moscovici, a declarat că România și Ungaria au primit u mesaj clar și că cele două state trebuie să ia măsuri pentru corectarea abaterilor de la MTO.

Franţa iese din procedura deficitară excesivă după nouă ani. Pentru prima dată de la crearea monedei unice, toate ţările din zona euro vor avea un deficit sub 3% din PIB în 2018. A fost nevoie de politici fiscale responsabile pentru a aduce ţările UE în acest punct şi trebuie să ne asigurăm că responsabilitatea rămâne numele jocului în viitor, de aceea adresăm un mesaj puternic Ungariei şi României că ar trebui să ia măsuri pentru anul acesta şi, în continuare, să corecteze o abatere semnificativă de la obiectivele lor fiscale. Prevenirea este mai bună decât vindecarea şi timpul pentru a preveni problemele grave emergente este acum, când economia este puternică”, a subliniat Moscovici.

 

(Visited 96 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.