Actualitate

Comisia Europeană avertizează România: „Nu vom ezita să luăm măsurile necesare”

După ce plenul Camerei Deputaților reunit ieri, 4 iulie 2018, a votat „pentru” proiectul de modificare a Codului Penal, Comisia Europeană (CE) reacționeză amenințând că va lua toate măsurile necesare pentru a asigura compatibilitatea legilor din România cu legislaţia Uniunii Europene.

Scris de 
 pe data 
5 iulie, 2018

Urmărim cu atenție reforma sistemului judiciar din România. Vom examina textele finale ale legii și compatibilitatea cu legislația europeană. Ca un garant al tratatelor internaționale, nu vom ezita să luăm măsurile necesare pentru respectarea lor”, a transmis Comisia Europeană, potrivit Digi24.

De asemenea, Comisia Europeană a apreciat importanța luptei împotriva corupție, considerând-o crucială în România.

Am spus în repetate rânduri, la fel ca alți parteneri internaționali și state membre, că lupta împotriva corupției și asigurarea unui sistem judiciar independent este de importanță extremă. Este, de altfel, nucleul Mecanismului de Cooperare și Verificare. Este vital pentru România să intensifice eforturile și să evite pașii înapoi”, a transmis CE.

Cele mai importante modificări ale Codului penal, contestate de opoziție, de societatea civilă și de președintele Klaus Iohannis, sunt cele prin care se dezincriminează total neglijența în serviciu și parțial abuzul în serviciu.

 

Actualitate