După ce a reorganizat Învierea lui Iisus, ÎPS Teodosie revine puternic pe piața creștin ortodoxă cu un nou concept, menit să concureze cu moaștele Sf. Parascheva de la Iași.

Arhiepiscopia Tomisului anunță că ÎPS Teodosie s-a autoproclamat „moaște în viață“, informându-i pe credincioși că au ocazia unică să se închine și să pupe de pe acum moaștele celui ce va devini Sfântul Teodosie Aducătorul de Înviere.

Oricum, Sf. Parascheva este deja de domeniul trecutului. Nu credem că mai este niciun dubiu pentru nimeni că, după ce va trece în lumea celor drepți, domnul nostru ÎPS Teodosie va fi canonizat, pentru că vrednic este. Astfel, a fost luată decizia ca încă de pe acum trupul său să fie declarat moaște în viață, credincioșii de pretutindeni având posibilitatea să le sărute în stare proaspătă.“, spune preotul-inginer-doctor-macaragiu-jurnalist-feisbucar Euglen Tănăfescu.

Părintele Euglen a mai expus și avantajele pe care le vor avea credincioșii care vor alege moaștele lui Teodosie.

Beneficiile sunt nenumărate. În primul rând, oamenii, deși vor sta la cozi, preasfinția sa, așezat într-o raclă specială, va trece prin fața fiecăruia, cu mâna întinsă spre a îi fi sărutată. Deci se elimină foarte mult timp de așteptare, ceea ce nu se aplică în cazul Sf. Parascheva, unde vedeți ce se întâmplă în fiecare an. Un alt aspect mai este că moaștele lui ÎPS Teodosie pot fi pupate în fiecare lună, la fiecare mare sărbătoare sau chiar și într-o zi în care pur și simplu va avea chef să fie pupat și să mai facă un ban“, a explicat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Prima apariție oficială a moaștelor lui ÎPS Teodosie va fi organizată pe 25 decembrie, în locul Crăciunului, sărbătoare pe care Arhiepiscopia Tomisului a decis să o mute pe 20 ianuarie.

(Visited 1.099 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.