Este vorba despre Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, al cărei prorectorul, Daniel David, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) i-au fost solicitate explicații privind condițiile în care s-a dispus scăderea locurilor, însă nu a primit niciun răspuns.

Despre tăierea de locuri la admiterea în anul universitar 2018-2019 am discutat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, am întrebat care sunt formulele de calcul, dar nu am primit răspunsuri. Solicităm decidenţilor politici să întrerupă acest asalt asupra zonelor de competitivitate ale mediului academic. UBB aşteaptă încetarea asediului şi corectarea erorilor în distribuirea locurilor bugetate la licenţă, master şi doctorat. Voi propune la nivelul Senatului UBB declaşarea unei greve japoneze, apoi a unei greve generale a studenţilor şi cadrelor didactice. Vom informa partenerii externi despre demersurile antiacademice de reducere a locurilor, de altfel, deja, ei au început să ne întrebe ce se întâmplă, a spus David.

Potrivit acestuia, conducerea MEN uită că dacă se pierde trendul legat de universităţile europene, România riscă să nu mai ia parte la ceea ce se întâmplă la nivel european, în modernitate.

 

(Visited 112 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.