Actualitate Administraţie

Consilierii USR cer desfășurarea în format fizic a ședințelor de Consiliu Local

„Ședințele Consiliului Local Municipal trebuie să se desfășoare fizic, cu accesul cetățenilor și al presei“, este mesajul transmis de USR Constanța în urma ședinței ordinare de astăzi, 31 ianuarie 2022, ce s-a desfășurat online.

Scris de 
 pe data 
31 ianuarie, 2022

În cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal de astăzi, 31 ianuerie 2022, liderul consilierilor USR Constanța, Dumitru Caragheorghe a solicitat ca ședințele viitoare să fie susținute cu prezență fizică.

De la preluarea mandatului de primar, Vergil Chițac nu a susținut nicio ședință de CL cu prezență fizică. De menționat că, potrivit Legii, ședințele sunt publice, iar la acestea poate asista și participa orice cetățean și reprezentant mass-media.

După ședință, USR Constanța a revenit cu o postare pe pagina de Facebook, unde susține că ședințele trebuie să fie susținute cu prezență fizică, mai ales că însuși primarul a participat la rândul său la numeroase evenimente oficiale și că toate primăriile mari din țară au renunțat la videoconferințe.

Legea ne permite acest lucru. Pot fi impuse reguli de acces în sală (verificare certificat de vaccinare, purtare mască, distanțare) care să permită desfășurarea în siguranță a ședințelor, așa cum se întâmplă în toate primăriile importante din țară.

Am fost și rămânem în continuare susținători vehemenți ai tuturor măsurilor de protecție împotriva răspândirii COVID-19, însă, în momentul de față, nu vedem niciun motiv întemeiat pentru care ședințele nu ar trebui să se desfășoare public.

Specialiștii estimează o scădere a ratei infectărilor în următoarea perioadă și suntem convinși că, respectând toate normele de siguranță, lucrurile se pot desfășura în condiții normale. De asemenea, siguranța invocată de domnul primar Vergil Chițac nu este un argument atâta timp cât, în trecutul apropoiat, el însuși a participat la ședințe desfășurate fizic în sala mare a Prefecturii, dar și la evenimente de anvergură, cu mii de oameni“, au transmis consilierii USR Constanța.

Actualitate