Timp Liber

Constanța, gazdă a unei noi ediții a Festivalului Intertanțional de Teatru Independent

Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC), revine cu cea de-a patra ediție și se va desfășura în trei locuri diverse din oraș.

Scris de 
 pe data 
21 octombrie, 2019

FITIC 2019 se va desfășura în intervalul 24 – 27 octombrie, la Teatrul de Stat Constanța, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ Constanța și Tomis Hub – etaj III Tomis Mall.

Și în acest an, secțiunile festivalului sunt: Blue Theatre Independence (teatru, dramaturgie contemporană, teatru-dans și afișe de teatru), Seathre (teatru pentru liceeni) și Red Theatre Revolution (teatru studenţesc).

Organizatorii anunță că în afara spectacolelor ce vor participa la secțiunile din concurs, vor fi prezentate publicului și spectacole de teatru invitate, ce fac parte din repertoriul unor instituții publice de teatru din țară sau companii private.

Acestea vor avea ca protagoniști actori consacrați și tineri ai scenei românești. Astfel, instituțiile de stat vin în întâmpinarea teatrului independent și se alătură acestei mișcări, prin susținerea acestui fenomen.

Pentru programul complet al FITIC 2019, click AICI.

Evenimentul este finanţat de Primăria Municipiului Constanţa și organizat de Art Society Center.

Intrarea este gratuită la toate spectacolele din festival, pe principiul „primul venit, primul servit”.

 

Actualitate