Potrivit Ziarului Financiar, în Capitală lucrează peste 113.000 de angajaţi care câştigă salarii de peste 1.000 de euro net pe lună, re­pre­zentând aproa­­pe ju­mă­tate din totalul an­ga­jaţilor cu peste 1.000 de euro net, arată datele In­spec­ţi­ei Muncii aferente lunii aprilie 2018. Pe lângă municipiul Bu­­cu­­reşti, judeţele Cluj (16.400), Timiş (13.000), Ilfov (9.900), Braşov (6.400), Iaşi (5.900), Sibiu (5.500) şi Prahova (4.600) sunt zonele în care lucrează cei mai mulţi angajaţi care câşti­gă peste 1.000 de euro net lunar.

Așa cum se observă, județul Constanța nu se regăsește în prima parte a ierarhiei județelor cu cele mai mari salarii. Lucru lesne de înțeles dacă ne uităm puțin la modul în care cei care conduc acest oraș și județ au pus accentul pe dezvoltare: ZERO INVESTIȚII în parcuri industriale, în infrastructură economică, în schimb zeci de milioane de euro pleacă anual din bugetul local în pomeni electorale, subvenții, ajutoare sociale.

Nicio mare companie nu a bătut la poarta Constanței în ultima vreme, iar atunci când a făcut-o i s-a impus de către autoritățile de la acea vreme un grafic al comisioanelor și șpăgilor. Aceste informații sunt în strânsă corelare și cu datele AJOFM, care arată că în Constanța nu se caută angajați cu studii superioare, specialiști, ci muncitori, cameriste, ospătari și vânzători în marketuri. Așa vede PSD-ul lui Făgădu, Stroe și Țuțuianu dezvoltarea Constanței, viziune moștenită de la părinții lor spirituali Mazăre și Constantinescu. O populație săracă, îndobitocită, dresată să trăiască doar din pomeni și mila statului va fi întotdeauna mai ușor de încolonat la vot, mai ușor de mințit și manipulat.

 

(Visited 2.913 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.