Ionuț S. a vrut să își ducă, marți după-amiază, băiețelul de 10 ani să se plimbe cu bicicleta pe faleza de la Cazinou. Au urcat într-un autobuz RATC de la lina 51, dar au avut parte de o primă surpriză. Șoferul i-a dat jos pe motiv că nu au voie cu bicicleta în autobuz. Următorul șofer i-a luat însă fără probleme și au ajuns la destinație.

Șoferul care i-a dat jos din autobuz

La întoarcere, însă, la capătul de linie de la Poarta 1, ghinion.

„Am nimerit peste primul șofer. Noi urcasem, eu plătisem cu SMS biletul, copilul scrisese mesajul dar nu a apucat să îl trimită. Șoferul a început să facă scandal împreună cu o femeie de la cap de linie, doamna de la bilete, care a zis să ne dea jos. Ca să poată pleca autobuzul, am coborât în cele din urmă.

Au vrut sa cheme poliția, ne-am certat în fața copilului. Se comportau ca proprietari de autobuz, deși sunt doar angajați la stat. Doamna aia zicea că dacă i-am luat bicicleta să îi creez condiții să meargă. Unde???? Nu avem locuri de joacă în Inel 2, nici parcări suficiente, nimic. Trotuare nu, piste de biciclete nu… Și cum ajungi cu un copil de 10 ani până pe faleză?”, ne-a povestit constănțeanul.

Mai mult decât atât, angajații RATC l-au luat și la mișto, spunându-i să urce el pe bicicleta copilului și cel mic să alerge pe lângă el, că are energie. De asemenea, cei doi nu s-au putut urca nici în următoarele autobuze deoarece șoferul comunicase colegilor să nu îi ia.

Așa arată trotuarul și „pista” de biciclete care fac legătura între Inel2 și Centru

„Am încercat să iau un taxi, dar bicicleta nu a încăput în portbagaj. Apoi să iau următorul autobuz. Și următorul șofer a zis că s-a dat prin stație să nu fim luați în autobuz. În cele din urmă, ne-am întors pe jos până acasă, de la Cazinou până în Inel 2. Am făcut 50 de minute, dar nu despre asta este vorba. Eu cred că ajunge cu disprețul celor care ne conduc față de noi, față de copii”, a mai adăugat Ionuț.

Acesta a făcut sesizare la RATC și i s-a transmis că în 30 de zile o să primească un răspuns.

„Mi se tot spunea, citește legea, nu ai voie cu bicicleta în autobuz. Care lege, am cerut să îmi arate negru pe alb. Ca să ajungi din Inel 2 în Mamaia, Tăbăcărie, faleză cu copilul, să ne spună Făgădău cum să facem. Ne teleportăm? Copilul mă întreba ieri de ce la Cluj și la Brașov este altfel, că suntem în aceeași țară? Pentru că au avut alți conducători, tată. De aia. Doar ce veniserăm din Cluj. Prea mare diferența, prea mare. Aștept o reacție din partea Primăriei. Ajunge cu disprețul față de copii”, a mai adăugat constănțeanul.

Contactat telefonic, reprezentantul biroului de comunicare și marketing al RATC ne-a declarat că nu știe să existe interdicția de a urca în autobuze cu bicicleta, atâta timp cât există spațiu liber și nu sunt incomodați ceilalți călători. Așteptăm un punct de vedere complet al RATC, pe care îl vom publica.

 

(Visited 7.577 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.