Actualitate

CTP: „Andreea Esca a salvat, fără să fie medic și fără să fie preot, niște vieți prin ceea ce a spus și cum a spus”

Captura video: ProTV

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre momentele grele prin care trece Adreea Esca, după ce aceasta a anunțat în cadrul unui interviu că ea, soțul și unul dintre copii s-au infectat cu coronavirus.

Scris de 
 pe data 
21 iulie, 2020

„Cred că Andreea Esca a salvat în această seară, fără să fie medic și fără să fie preot, cred că a salvat niște vieți și niște suflete prin ceea ce a spus și cum a spus”, a subliniat gazetarul.

„O cunosc pe Andreea Esca de mai bine de 20 de ani. Am fost cablat cu ea în nenumărate emisiuni. N-am văzut-o niciodată așa cum am văzut-o în această seară. Este o profesionistă a știrilor, a meseriei, care frizează mereu perfecțiunea. Acum nu a mai fost profesionistă. A fost amatoare, în sensul profund al rădăcinii acestui cuvânt – și anume acela de a iubi.

Cred că Andreea Esca a salvat în această seară, fără să fie medic și fără să fie preot, cred că a salvat niște vieți și niște suflete prin ceea ce a spus și cum a spus”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Acesta apreciază faptul că Andreea a reușit să facă ceva ce puțini ar reuși în astfel de momente: să vorbească în direct despre boala și suferința unei persoane foarte apropiate, care a ajus în pragul morții.

„A făcut un lucru foarte greu, nu știu câți dintre noi ar putea face, și anume să povestești în direct ce i se întâmplă unei persoane atât de apropiate precum este soțul Andreei, Alexandre Eram, un om care a ajuns în pragul morții. Pentru că asta s-a întâmplat acolo. A ajuns în pragul morții până la transfuzia cu plasmă, cu anticorpi care a reușit să-l scoată din acel moment al iadului, când spunea „Nu mai pot!”. (…) Ca să faci așa ceva este cu totul ieșit din comun. E maximum ce poți să faci ca gazetar! (…)

Cred că poate și cei mai căpățânoși, ca să nu-i numesc altfel, dintre cei care refuză să creadă că există acest virus, i-am văzut în imagini mai devreme… Până și aceștia oameni nu cred că pot să treacă peste ceea ce a povestit Andreea”, a comentat CT Popescu.

Gazetarul a mai spus că singurul lucru cu care nu poate fi de acord din interviul Andreei Esca este că aceasta a numit virusul „nemernic”.

„Nu poți să treci peste lucrurile astea oricât de îndoctrinat și de manipulat ai fi de nu puținele personaje care fac lucrul ăsta în spațiul public românesc. Și o fac politicieni, o fac jurnaliști, o fac medici. Care este adevărat, nu sunt epidemiologi. Sunt oftalmologi, legiști, înfrumusețători de fețe. Nu o să pronunț cuvinte nobile de tipul „chirugie plastică”. (…)

Cu un singur lucru nu sunt de acord din ce a spus Andreea. A spus: „Nemernicul ăsta de virus!”. Virusul nu e nemernic. În mare parte a existenței lui, nici nu e viu. Virusul nu e nemernic, cum nu e nemernic un rechin care îți mănâncă piciorul pentru că ai intrat în bazin, sau într-o zonă semnalizată că „Aici sunt rechini!”. Problema e la oameni”, a conchis gazetarul.

Sursa: www.digi24.ro

Actualitate