Actualitate

Culisele demisiei ministrului Sănătății. Știa din ianuarie că România va fi lovită de COVID-19, dar nu a luat nicio măsură

Premierul Ludovic Orban i-a cerut demisia ministrului Sănătăţii, susţin surse politice pentru Adevărul. Principalul reproş: Costache nu a luat măsuri din timp pentru a asigura protecţia medicilor, în condiţiile în care a fost informat de pericolul pandemiei încă de la mijlocul lunii ianuarie. Picătura care a umplut paharul a fost declaraţia ministrului că vor fi testaţi toţi bucureştenii, lucru imposibil, informează adevarul.ro.

Scris de 
 pe data 
26 martie, 2020

Premierul Ludovic Orban i-a mai reproşat lui Victor Costache că nu a demarat din timp achiziţia de materiale santiare, în condiţiile în care specialiştii epidemiologi au avertizat încă din urmă cu două luni că pandemia va cuprinde şi România, susţin sursele citate, notează adevarul.ro

Guvernul s-a trezit în situaţia de a comanda urgent materiale de protecţie şi aparete medicale, însă comenzile nu au fost onorate din cauza cererii mari de pe piaţă.

În plus, toate achiziţiile au fost făcute la suprapreţ. Astfel, Guvernul încă aşteaptă să-i fie livrate ventilatoare, măşti, combinezoane şi zeci de mii de teste.

Ruptura dintre Costache şi Orban s-a produs vineri seară, după ce ministrul Sănătăţii a anunţat, într-un interviu pentru Adevărul, că vor fi testaţi toţi bucureştenii, deci milioane de oameni, în condiţiile în care, la Suceava, nu au fost suficiente teste pentru medicii infectaţi.

Costache a făcut anunţul fără să discute înainte cu premierul.

 

Actualitate