Din bugetul Medgidiei trebuia suportată doar suma de 246.000 lei, reprezentând cofinanțare la proiect, lucru aprobat de altfel prin ședință de Consiliu Local în data de 28 noiembrie 2017.

După mai bine de un an de zile, însă, primarul Valentin Vrabie a constat că trebuie să mărească de 10 ori partea de cofinanțare a municipiului Medgidia, astfel încât pe lângă cele 3 milioane de lei acordate de Guvern, să mai pună și orașul încă 2,2 milioane de lei. Creșa va costa astfel 5,189 milioane lei (aprox. 1,1 milioane euro). Asta în condițiile în care proiectul a rămas în mare parte același, singura modificare importantă fiind înlocuirea structurii planșeului deasupra parterului din lemn în beton armat. Ne îndoim că a costat 2 milioane de lei această modificare, dar în Medgidia orice poate fi posibil. De asemenea, au trebuit modificare costurile cu execuția în urma creșterii salariului minim din acest domeniu.

Astfel, primarul Valentin Vrabie a inițiat un proiect de hotărâre pentru majorarea cofinanțării orașului Medgidia de la 246.000 lei, la 2,2 milioane lei, care a și fost votat de altfel de consilierii locali.

Potrivit proiectului, suprafața construită va fi de 780 mp, iar suprafața desfășurată 1113 mp, reprezentând demisol+parter, care va cuprinde 6 săli de clasă și spații administrative. Făcând un simplu calcul, observăm că Primăria Medgidia va construi creșa la un preț aproximativ de 1.000 euro pe metru pătrat.

Cum de s-a ajuns ca lucrarea să se dubleze într-un singur an de zile? Dar mai ales cum s-a ajuns ca la Medgidia, un metru pătrat construit, fără profit și costuri privind achiziția terenului, să bată piața imobiliară din București sau Cluj, unde dezvoltatorii imobiliari construiesc cu 600-800 euro mp și vând cu 1.000? Doar primarul Valentin Vrabie poate explica.

 

(Visited 768 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.