Actualitate

Cum au fost prostiți românii! Ministrul Sănătății dezvăluie cum Guvernul Orban a măsluit cifrele din raportări înainte de alegeri

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a confirmat direct ceea ce românii știau de mult: Guvernul Orban a măsluit cifrele din raportări înainte de alegeri în funcție de interesele politice și electorale.

Scris de 
 pe data 
24 martie, 2021

Într-un comentariu pe Facebook, ca răspuns la o postare a liderului PNL București, Violeta Alexandru, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu povestește cu subiect și predicat cum fostul Guvern Orban aranja cifrele din raportări pentru a îndulci situația pandemică a țării, chiar înainte de alegeri.

Orban și ministrul Tătaru au modificat pe ascuns formula de calcul a incidenței, prezentând cifre care nu oglindeau realitatea în ceea ce privește evoluția cazurilor de coronavirus în România. Pe baza acestor date măsluite, Orban a mințit o țară întreagă din interese electorale, pentru a nu da PNL prost în fața alegătorilor.

„Draga Violeta, avem nevoie sa construim incredere si vom reusi doar dacă spunem mereu adevărul. Felul “inovativ” în care a fost calculată incidența înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare:

1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicăieri în Europa nu s-a mai procedat așa;

2) din calculul incidenței la 14 zile au fost “pierdute” vreo două zile.

Astea sunt “artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere și mai mult decât atât.

Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situații de genul ăsta. Altfel ne furăm singuri căciula mințindu-ne frumos.

Banuiesc că nu știai despre “inovațiile” de mai sus. Asta poate îți lămureste de ce am spus zilele trecute că „cifrele sunt altele”.

Actualitate