Timp Liber

Cum să găsești mărimea potrivită a ramei pentru ochelari

Scris de 
 pe data 
15 ianuarie, 2024

Alegerea ramei ochelarilor de vedere nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Unul dintre criteriile de care trebuie să ții cont este mărimea acesteia: este foarte important ca rama să ți se potrivească perfect din punct de vedere al dimensiunilor. O ramă prea strâmtă poate exercita presiune pe tâmple și pe nas, fapt ce poate crea disconfort și duce la dureri de cap constante. Pe de altă parte, o ramă prea largă va aluneca în mod constant de pe nas, ceea poate fi destul de enervant și poate chiar afecta claritatea vederii. De asemenea, o ramă nepotrivită poate distorsiona câmpul vizual, fapt ce poate duce la oboseală a ochilor și chiar la probleme de vedere pe termen lung. Continuă să citești pentru a afla cum poți găsi mărimea potrivită a ramei pentru ochelari. 

Verifică dimensiunile ramelor pe care le folosești în prezent

Verificarea dimensiunilor ramelor de ochelari pe care le folosești în prezent, dacă acestea ți se potrivesc perfect, este cea mai ușoară modalitate de a te asigura că alegi rama potrivită ca mărime. Vei avea astfel un punct de referință util pentru alegerea viitoarelor rame, asigurându-te că noii tăi ochelari vor fi la fel de confortabili ca și cei actuali.

Pe majoritatea ramelor de ochelari, dimensiunile sunt indicate prin trei numere, care reprezintă lățimea lentilei, lățimea punții nazale și lungimea brațelor ramei. Aceste numere sunt de obicei scrise în interiorul brațului ramei sau pe puntea nazală și pot fi exprimate în milimetri. 

Lățimea lentilei reprezintă lățimea lentilei în punctul său cel mai larg. Dacă această măsură este prea mică sau prea mare, poate afecta câmpul vizual.

Lățimea punții nazale reprezintă distanța dintre cele două lentile, care trebuie să se potrivească confortabil peste podul nasului. Dacă puntea este prea strâmtă, ochelarii pot să apese pe nas, în timp ce o punte prea largă poate face ca ochelarii să alunece.

Lungimea brațelor ramei indică lungimea brațelor ramei, de la articulația cu rama până la capătul care se curbează în jurul urechii. O lungime necorespunzătoare a brațelor poate face ca ochelarii să fie inconfortabili sau să nu stea bine pe față.

Înțelegerea acestor valori te poate ajuta să alegi o ramă de ochelari care este nu doar estetică, dar ci și confortabilă și eficientă. Odată ce știi ce dimensiuni ar trebui să aibă ochelarii tăi pentru a ți se potrivi perfect, nu-ți mai rămâne decât să mergi în magazinul de ochelari Lensa Constanța și să-ți alegi modelul de rame preferat. 

Măsoară chiar tu rama pentru ochelari

Măsurarea ramei ochelarilor nu este un proces complicat, dar necesită acuratețe și atenție la detalii. Cel mai important instrument de care vei avea nevoie este o riglă.

Procedura de măsurare a ramei ochelarilor implică doar câteva etape distincte. Începe prin a măsura lățimea totală a ramei. Măsoară apoi lățimea lentilei și înălțimea acesteia, lățimea punții nazale și lungimea brațelor ramei.

Odată ce ai aceste dimensiuni, îți poți comanda rama de ochelari potrivită.

Măsoară-ți lățimea feței și distanța interpupilară

Măsurarea lățimii feței sau a distanței de la o tâmplă la alta este un pas esențial în procesul de alegere a ramei potrivite pentru ochelari. Lățimea feței ar trebui să corespundă cu lățimea totală a ramei ochelarilor pentru a asigura o potrivire confortabilă și estetică.

Distanța interpupilară reprezintă distanța dintre centrul pupilelor și este un factor crucial în obținerea celei mai bune experiențe vizuale cu ochelarii – o distanță interpupilară măsurată incorect poate duce la o vedere neclară sau la disconfort vizual, așa că este esențial să obții o măsurătoare exactă. Această distanță interpupilară se trece și pe rețeta optometrică. Deci dacă vrei să te asiguri că ai valoarea corectă, programează-te la o consultație optometrica gratuită în Constanța!

Cere ajutorul unui specialist

Un optometrist sau un optician te poate ajuta cu siguranță să identifici mărimea potrivită a ramei pentru ochelari. Are experiența și cunoștințele necesare pentru a determina mărimea corectă a ramei ochelarilor și îți poate oferi sfaturi personalizate în funcție de forma feței tale, distanța interpupilară și preferințele tale personale. 

Ține cont de sfaturile de mai sus și vei găsi întotdeauna mărimea potrivită a ramei pentru ochelari!

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate