Actualitate

Darius Vâlcov, condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare cu executare

Darius Vâlcov (stânga), Liviu Dragnea

Tribunalul Gorj l-a condamnat marți, în primă instanță, pe Darius Vâlcov, în calitate de fost primar al Slatinei, la 6 ani și jumătate de închisoare într-un nou dosar de corupție, informează G4Media.ro

Scris de 
 pe data 
21 iulie, 2020

Fostul primar al Slatinei și fost consilier al premierului PSD, Viorica Dăncilă a fost condamnat pentru luare de mită, fiind acuzat de DNA că ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu primăria.

Vâlcov a semnat contracte pentru izolarea termică a blocurilor, reabilitarea centrului istoric din Slatina și lucrări de extindere a rețelei de apă din județul Olt.

Dosarul a fost instrumentat de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Într-un alt dosar penal, al treilea, Vâlcov a primit 8 ani de detenție efectivă, pe 8 februarie 2018. Un complet de 3 magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), format din judecătoarele Silvia Cerbu, Simona Cîrnaru şi Maricela Cobzariu, l-a găsit vinovat pentru o mită de 6,2 milioane de lei.

Apelul în acest caz a fost suspendat până la o decizie a Curții de Justiție a UE privind obligativitatea respectării de către ÎCCJ a deciziei CCR privind nelegala constituire a completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte.

 

Actualitate