Eveniment

De ce se moare pe șoselele României? 35% dintre cei trimiși în judecată au încălcat legislația rutieră

Procurorul general Augustin Lazăr susţine într-un interviu acordat AGERPRES că 35% dintre inculpaţii trimişi în judecată anul trecut au încălcat legislaţia rutieră, principalele două cauze fiind „infrastructura rutieră primitivă de acum 100 de ani”, dar şi comportamentul conducătorilor auto, mai ales al celor tineri, care sunt „teribilişti”.

Scris de 
 pe data 
3 martie, 2018

Aş dori să vă dau câteva exemple, care ne pun pe gânduri şi ne arată că ordinea de drept în România trebuie întărită, nu slăbită, şi că investiţiile trebuie făcute, nu abandonate. Spre exemplu, inculpaţii trimişi în judecată anul trecut pentru infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice reprezintă 35% din totalul inculpaţilor trimişi în judecată. La fiecare 100 de inculpaţi, 35 sunt trimişi în judecată pentru aceste fapte. Ceea ce ne încurajează pe noi, la creşterea aceasta enormă a parcului auto, să facem investiţii.

Cu maşini foarte puternice şi tot mai competitive, tot mai speciale, (…) circulăm pe o infrastructură rutieră primitivă de acum 100 de ani. Şi atunci rezultatele sunt cele care se văd. De asemenea, trebuie să umblăm la educaţia oamenilor.

Tinerii trebuie să înveţe să fie politicoşi în trafic, dar să fie politicoşi şi în viaţa obişnuită. Maniera în care omul se comportă la volan este exact maniera în care a fost el educat acasă şi la şcoală. Din păcate, numărul de infracţiuni comise de tineri şi de minori este în creştere. Este o altă veste rea„, a precizat procurorul general.

 

Actualitate