Din punct de vedere statistic, femeile trăiesc mai mult decât decât bărbații. Că o fi vorba despre genetică, stil de viață, alimentație sau locuri de muncă, nimeni nu a găsit o explicație exactă. Cert este însă, că femeile știu să aibă mai multă grijă de ele.

Femeile au fost mereu descrise ca gingaşe, sensibile şi vulnerabile, în antiteză cu forţa şi energia masculină. Pe scurt le-a fost pusă eticheta de ”sex slab”. Studiile medicale dar şi statisticile arată că de fapt femeile sunt ”sexul puternic” din mai multe puncte de vedere.

Pe lângă faptul că sunt capabile să îndure chinurile facerii, inimaginabile pentru un bărbat, femeile sunt considerate inclusiv din punct de vedere ştiinţific mai puternice din punct de vedere mental, dar şi mult mai longevive. De altfel, statisticile din lume, dar şi din România arată că femeile trăiesc mult mai mult decât bărbaţii, de vină fiind un institct ascuns dar şi anumite predispoziţii genetice.

Medicii spun că au găsit şi explicaţia ştiinţifică pentru această diferenţă de longevitate între bărbaţi şi femei. În primul rând ar fi vorba de o chestiune de instinct în strictă legătură cu maternitatea. Mai precis femeile ar reuşi în mod instictual să se autoconserve.

”Femeile au un instict de autoconservare. Pur şi simplu, mai ales prin condiţia lor reuşesc să se ferească de excese de toate felurile. Iar atunci când fac aceste excese reuşesc tot instinctual să se autoechilibreze”, spune medicul Laura Acatrinei, citată de adevărul.ro. Studiile de specialitate arată că acest spirit de autoconservare este arătat şi de grija sporită a femeilor faţă de propria sănătate.

Conform Agenţiei americane pentru Cercetarea Calităţii şi Îngrijirii Medicale arată că femeile merg la controale de rutină anuale cu 40% mai mult decât bărbaţii, iar atunci când semnalează o problemă de sănătate, nu ezistă să meargă la medic.

Bărbaţii în schimb prezintă, aşa numitul ”sindrom John Wayne” şi nu fac controalele de rutină fie din teribilism, fie de teama de a nu descoperi ceva grav.

Totodată specialiştii arată că femeile sunt mai longevive şi datorită construcţiei genetice. Profesorul Thomas Kirkwood de la Institutului pentru Geriatrie din Newcastle a efectuat un studiu din care reiese faptul că femeile sunt mult mai dotate decât bărbaţii pentru a face faţă bolilor sau efectelor cauzate de diferite afecţiuni. Iar responsabili de acest lucru, spune Kirkwood sunt tocmai hormonii specifici femeilor.

(Visited 450 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.