Actualitate Administraţie

Deputat Bogdan Bola: Deși mii de oameni au semnat inițiativa, primarul Chițac nu dorește să închirieze o porțiune de plajă dedicată constănțenilor

Bogdan Bola
Scris de 
 pe data 
19 iunie, 2024

Deputatul Forța Dreptei, Bogdan Bola transmite că primarul Vergil Chițac refuză ca Primăria Constanța să ia în administrare un sector de plajă dedicat constănțenilor, deși există o inițiativă în acest sens semnată de 7.000 de persoane.

„Vă amintiți perioada în care plaja Modern era a constănțenilor, accesibilă tuturor, nu la cheremul unor privați? Din păcate, primarul Chițac se opune unui proiect de bun simț care să ne ofere o alternativă celor ce nu vrem să plătim pentru „privilegiul” de a ne bucura de mare, soare și nisip.

Deși 7.000 de oameni au semnat pentru această inițiativă, Vergil Chițac (PNL – PSD) nu dorește să închirieze o porțiune de plajă pentru locuitorii orașului, obligându-i astfel, și în acest sezon estival, să facă slalom printre șezlonguri și să se chinuie să găsească un loc pentru prosop sau cearceaf.

Plajele libere trebuie redate celor care locuiesc pe litoral, tocmai de aceea am depus în Parlament, alături de colegii de la Forța Dreptei, inițiativa legislativă pe care colegii de partid ai domnului primar (adică PSD – PNL) o ascund prin diferite sertare și refuză să o supună dezbaterilor și votului.

Cum s-ar realiza, concret, acest proiect? Statul Român, prin Ministerul Mediului, ar da posibilitatea primăriilor riverane litoralului să ia în concesiune 30% din plaja care se află pe raza lor administrativă. Nu ar mai participa la licitații, asta ca să nu se mai scuze că nu există bani, ci vor achita o simplă redevență anuală, în valoare de 0.08 lei pe m². Doar atât!

Proiectul „plaje libere pentru constănțeni și turiști” presupune ca singurele amenajări „obligatorii” să fie dușurile și wc-urile publice igienizate, coșurile de gunoi suficiente, terenuri de sport pentru toată lumea, instalații speciale pentru persoanele cu dizabilități. Pe aceste plaje nimeni nu va fi obligat să închirieze sau să cumpere ceva, singura cerință reală fiind bunul simț și respectul față de ceilalți și față de mediul înconjurător.“, a transmis Bogdan Bola.

Actualitate