Accidentul rutier a avut loc DN 21A ce leagă localitatea Bărăganu de Țăndărei. Drumul a fost proaspăt asfaltat, iar viteza maximă admisă pe acel sector de drum este de 100 km/oră. Dar polițiștii rutieri susțin că a rămas în vigoare un indicator de limitare a vitezei la 70 km pe oră de pe vremea când se lucra, indicator pe care nimeni însă nu l-a văzut să mai existe. Nici măcar polițiștii.

Tudor Z. conducea un autoturism Opel Astra dinspre Bărăganu spre Țăndărei, cu destinația finală Constanța. În spate, într-un autoturism VW Jetta, se afla tot o familie de constănțeni. După zeci de kilometri de drum plin de gropi, între Bărăganu și Țăndărei s-a intrat pe o porțiune de drum reabilitată recent. Însă, chiar pe acea scurtă porțiune, se afla ascuns un echipaj de la poliția rutieră Ialomița, cu un radar.

Plictisiți că nu trecea nici naiba pe acolo duminică seară, polițiștii au sărit în acțiune când au surprins autoturismul Opel circulând cu 100 km la oră (drum național, în afara localității). Au ieșit imediat din ascunzătoare și chiar în momentul în care treceau prin dreptul lor autoturismele de Constanța au pornit sirena și unul din polițiști a scos bastonul reflectorizant pe geam.

De aici și până la o tragedie nu a mai fost decât un singur pas. Primul șofer a frânat din scurt, moment în care autoturismul din spate nu a mai putut opri în condiții de siguranță și s-a izbit din plin de mașina din față.

La 100 km pe oră să îți apară polițistul în 2 metri în față și să-ți facă semn să oprești… Am fost la un pas de o nenorocire! Ambele mașini s-au făcut praf, au sărit air bag-urile, mai aveam puțin și ne răsturnam. Am coborât și i-am spus polițistului: „Ce faci nene, ne omori? Ne-ai făcut praf..

Mi-a spus că dacă mai deschid gura îmi face dosar penal pentru ultraj. Mi-a spus că m-a oprit că aveam viteza de 100 km la oră, dar eram pe drum național, proaspăt asfaltat, șoseaua liberă duminică, cu cât vroia să merg? Am mers 60 de km ca melcu pe același drum național plin cu cratere unde limita era 100, iar unde e asfalt bun au pus radar cu limită de viteză de 70. Mi-a mai spus că era un indicator cu limitare de viteză rămas de când s-a lucrat la drum, dar nu e adevărat. L-am rugat să mergem împreună să căutăm indicatorul, dar nu a vrut. Că nu stă la discuții..”, ne-a povestit Tudor.

Mașinile au fost luate pe platformă, iar șoferul care a fost surprins de radar a fost amendat cu 435 lei. Polițistul care a produs evenimentul rutier se numește Adrian Taroș și este polițist rutier la Țăndărei.

 

(Visited 12.896 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.