Educaţie

„Dragi profesori, sunt destui părinti care vă apreciază. Aceștia rar comentează pe Facebook, tot părinții loazelor sunt cu gura mare”

Mesajul publicat de Vlad Gherghișan, un simplu părinte a doi copii elevi, prin care își transmite sprijinul și aprecierea pentru profesori, merită să fie citit de cât mai mulți părinți și foști sau actuali elevi.

Scris de 
 pe data 
22 mai, 2023

Mesajul publicat de Vlad Gherghișan, un simplu părinte a doi copii elevi, prin care își transmite sprijinul și aprecierea pentru profesori, merită să fie citit de cât mai mulți părinți și foști sau actuali elevi, mai ales de către aceia care fac procese de conștiință pe Facebook sau Tik Tok cadrelor didactice, tocmai ei absolvenți de 8 clase, însă atât de eficient trecuți prin „școala vieții”.

„Stimați profesori, știți de ce vă întreabă toată lumea cât câștigați? Și știți de ce nu vă respectă? Pentru că respectul în ziua de azi se acordă în funcție de statutul financiar. Ai bani, ești respectat! Nu ai bani, nu te bagă în seamă. Și asta au învățat și copiii la școală. Vor haine de firmă, telefoane ultramoderne, adidași de firmă pentru că așa cred ei că vor obține respectul, nimeni nu le va spune nimic, vor fi adulați, vor obține aprecieri pe instagram și tik tok si pentru că asta au văzut la părinți. Nici părinții lor nu respectă pe nimeni, nici ei nu vor respecta.

Copilul ăla, tocilarul clasei, va fi bătaia de joc a lor, pentru că e prostul care studiază, nu e interesat de ultima pereche de blugi la modă, el are alte interese. Așa e și cu profesorii. Ei sunt considerați proștii satului pentru că ei sunt „tocilarul”clasei, ăia care studiază, care citesc o carte în timpul liber, care preferă să își plăteasca un curs sau să își cumpere o carte decât să își cumpere ultima poșetă de brand apărută.

Cu toate acestea, nu o să vedeți niciodată parinți cu gura mare când sunt în fata unui judecător, avocat, medic sau vreun patron de firmă. De ce? Pentru că ei știu că banul vorbește, iar ei au bani. Au gura mare în fața polițiștilor, profesorilor pentru că au salarii mici, îi simt inferiori. Am citit comentarii în care profesorii sunt comparați cu muncitorii, instalatorii. Noaptea minții! Când vreodată să te așezi în balanță cu profesorii? Chiar nu ne mai vedem lungul nasului?

Mai citesc și aia cu meditațiile. Îți vine să mori de râs. Și eu îmi dau copilul la meditații dar nu pt că profesorii nu își fac treaba ci pt că vreau mai mult de la ei, pt că le ocup timpul cu tot felul de activități să nu aibă ocazia să se apuce de alte prostii. Știți cine își mai dă copilul la meditații? Ăia în general care prind avioane pe la ore, stau pe telefoane și vin acasă și spun ba că nu a predat profesorul, ba că nu a înțeles. Am doi copii la școală în clase diferite și știu ce e pe la ședințele cu părinții. Aveți impresia că părintii nu știu ce trimit la școală sau nu stiu ce au acasă? Știu ! Dar e mai ușor să dai vina pe alții decât să îți recunoști slăbiciunea.

Sunt destui părinti care vă apreciază, care vă respectă și care vă susțin. Aceștia rar comentează pe facebook, tot părinții loazelor sunt cu gura mare. Ar trebui să vă considere eroi, pt că încă predați în sistemul ăsta de tot rahatul, fără bază materială, fără manuale, cu program încărcat și programa stufoasă, cu schimbări de la an la an, cu părinți mofturosi și elevi din ce în ce mai nesimțiți ( mai nou și cu tendințe criminale). Cine naiba ar rezista în sistemul ăsta? Duceți-vă o săptămână în locul unui profesor si sunteti mâncați. Așa cum e sistemul de învățământ, oamenii șstia încă încearcă să facă ceva. Ia să facă toți profesorii doar ce scrie în fișa postului și să nu facă nimic în plus dacă nu sunt plătiți și o să vedeți atunci ce tragedie este.

Nu uitați că în țara asta, totul e pe bani, voluntariatul se face în altă parte.

Să îmi arătați mie un alt job unde cineva va face în plus ceva, moka. Vrei ceva, plătești? Și lăsați asta cu vocația ca e răsuflată demult. Totul trece prin stomac și prin facturi”.

Vlad Gherghișan

Actualitate