Eveniment

E oficial! Poliția locală îi va putea sancționa pe conducătorii de trotinete electrice

sursa foto: debraila.ro
Scris de 
 pe data 
29 noiembrie, 2023

Polițiștii locali vor avea dreptul să constate contravenții și să aplice sancțiuni pentru încălcarea normelor rutiere și în cazul conducătorilor de trotinete electrice, conform unui proiect de lege adoptat de Parlament informează profit.ro.

În prezent, în domeniul circulației pe drumurile publice, poliția locală constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede și vehicule cu tracțiune animală, dar nu și de către conducătorii de trotinete electrice, o categorie de participanți la trafic relativ nouă și nereglementată corespunzător.

Inițiatorii legii spun că este necesară modificarea legii poliției locale prin adăugarea atribuției de constatare și aplicare a sancțiunilor contravenționale în domeniul trotinetelor. Ca urmare, potrivit proiectului, poliția locală ”constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede, trotinete electrice și vehicule cu tracțiune animală”.

Actualitate