O educatoare din județul Brăila a fost condamnată la închisoare cu suspendare după ce și-a păcălit colegele că are subiectele la Titularizare și a obținut de la acestea suma de aproape 40.000 lei. Nu doar că nu avea subiectele, dar educatoarea a jucat imediat toți banii la păcănele.

Tribunalul Brăila a condamnat-o, pe 27 mai, pe Costelia Lascu (fostă Sider), o educatoare din comuna brăileană Viziru, la 2 ani şi 9 luni de închisoare pentru înşelăciune şi trafic de influenţă, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, informează www.adevarul.ro.

În 2016, Costelia Lascu, educatoare la grădiniţa din comuna brăileană Viziru, s-a oferit să le vândă unor colege de breaslă, două învăţătoare de la şcoala gimnazială din Viziru, subiectele de la examenul de titularizare, cerându-le în total 36.000 de lei şi 500 de euro.

”Le-a promis că le va procura subiectele pentru concursul de titularizare pentru postul de învăţător, respectiv educator la care urmau să participe, obţinând de la acestea 16.000 de lei, respectiv 20.000 de lei şi 500 euro, deşi a cunoscut că nu poate face rost de acele subiecte”, se arată în rechizitoriul prin care Lascu a fost trimisă în judecată.

Educatoarea a pretins că ar avea influenţă la Inspectoratul Şcolar Brăila şi în special la inspectorul şcolar general, iar pentru a fi mai credibilă, le-a dat colegelor o foaie pe care copiase trei subiecte din tematica de concurs. Colegele de breaslă i-au dat banii, dar au picat concursul de titularizare, iar pentru că Lascu a refuzat să le înapoieze banii, i-au făcut plângere la Poliţie.

”În realitate, în acea perioadă de timp – conform susţinerilor sale – inculpata căzuse în patima jocurilor de noroc, pierzând sume de bani la «păcănele», astfel că, deşi nu avea niciun fel de cunoştinţe la IŞJ şi, implicit, nicio posibilitate de a face rost de acele subiecte, s-a gândit să profite de naivitatea celor două persoane vătămate, pretinzând că ar avea influenţă asupra unor persoane din cadrul instituţiei, de la care ar putea primi subiectele care urmau să fie date la concursul de titularizare, contra unor sume de bani.

În acest sens, Sider Costelia a solicitat şi a obţinut, în mai multe tranşe, de la persoanele vătămate, sumele de 16.000 de lei, respectiv 20.000 de lei şi 500 de euro, minţindu-le pe acestea că aceşti bani au fost daţi unor “persoane” din cadrul IŞJ, însă, în realitate, au fost folosiţi în interes personal”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

(Visited 1.644 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.