Umor

Emoționat! Făgădău a inaugurat, în cadrul unei ceremonii, stâlpișorul cu numărul 1.000.000

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
14 iulie, 2020

Scene emoționante în această dimineață, pe Aleea Gropițelor din municipiul Constanța. În prezența primarului Decebal Făgădău, a celor 40 de funcționari publici din cadrul Biroului de Presă, Imagine și Imaginație al Primăriei, precum și a viceprimarului Dumitru Babu, a fost montat stâlpișorul cu numărul 1.000.000!

Tăiere de panglică, șampanie și aplauze furtunoase pentru mult așteptatul moment, care consfințește practic, ca un omagiu adus competenței și abnegației, politica administrativă a primarului Făgădău.

Aleea Gropițelor din cartierul Tomis Nord, deși este lată de 3 metri și nu dispune de trotuare, începând de astăzi va fi străjuită de un impecabil rând de stâlpișori.

Primarul a ținut să monteze stâlpișorul cu umărul 1.000.000 chiar cu mâna lui. Cu lacrimi în ochi, el a povestit că, atunci când a ajuns primar, în toată Constanța existau doar 500 de stâlpișori și aceia niște știfturi ordinare la prețuri derizorii.

„Mă bucur că mi-am pus amprenta proprie și personală asupra orașului Constanța. Un câștig incomensurabil pentru arhitectura și urbanistica tomitană, și, fără falsă modestie, vorbim de cea mai amplă mișcare vizionară a unui primar.

Am început campania de înstâlpișorire a Constanței în urmă cu 4 ani, când prietenul și colegul meu viceprimarul Mitică Babu mi-a spus că și-a cumpărat un vapor plin cu stâlpișori din China și nu știe ce să facă cu ei.

La 650 lei bucata mi s-au părut un chilipir, mai ales că vorbim de Constanța, care e un oraș bogat!

Ne-am apucat rapid să punem stâlpișorii și am văzut că se montează foarte ușor, așa că l-am pus pe Mitică să mai aducă încă un vapor și încă un vapor până am ajuns astăzi aici.

La stâlpișorul 1.000.000 pot spune că am făcut ceva în Constanța și vă promit că dacă mai prind un mandat, în 2024 vom vorbi despre 2.000.000 de stâlpișori”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

Pentru că aproape nu mai există loc fizic pentru a monta faimoșii stâlpișori, pe multe trotuare din oraș s-a ajuns la montarea celui de-al treilea rând de stâlpișori. Primarul Făgădău recunoaște că nu are nicio logică, dar spune că dă bine la imagine și la afaceri.

„Arată așa frumos când sunt mulți stâlpișori, înghesuiți, îmi dă impresia de oraș plin de viață. Plus că și Mitică prinde parcă viață când îi mai comand câte un transport de stâlpișori”, spune râzând Făgădău, în timp ce îl plesnește prietenște după ceafă pe viceprimarul Babu.

 

Actualitate