Educaţie

Evaluarea Națională. Elevii claselor primare dau astăzi proba la matematică

Elevii din clasa a IV-a susţin, miercuri, 16 mai, ultima probă în cadrul Evaluării Naţionale, la matematică. Totodată, pentru elevii din clasa a VI-a, evaluarea competenţelor va începe pe 23 mai cu testul la limbă şi comunicare, urmând ca proba la matematică şi ştiinţele naturii să se desfăşoare pe 24 mai.

Scris de 
 pe data 
16 mai, 2018

Conform Ministerului Educaţiei, evaluările se vor susţine în sălile în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod normal. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test susţinut de elvii din clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru probele scrise de elevii clasei a IV-a şi a VI-a.

Acestea sunt evaluate în cadrul instituţiei de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimei probe„, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de MEN.

Rezultatele obţinute la aceste evaluări nu se comunică public şi nu se trec în catalogul clasei.

 

Actualitate