Subiectele au fost ok. Am făcut tot. Nu sunt sigură la gramatică, a fost o subiectivă și nu știu, dar mă aștept la o notă bună”, a declarat pentru Constanța de Azi, o elevă a Școlii Generale nr.2 din Ovidiu.

Au fost ușoare subiectele. Am scris 4 pagini și am avut timp să calculez și punctajul la sfârșit. Am alocat două puncte exercițiilor de gramatică, pentru că acolo sigur am greșit ceva, dar mi-a ieșit un 9. Sper să aprecieze și corectorii la fel”, ne-a povestit o altă elevă.

Marea bucurie a elevilor a reprezentat-o partea a doua a primului subiect, întrucât se referea la argumentarea apartenenței la genul epic a unui text citat.

M-am bucurat că a picat cel mai simplu subiect! Cred că a fost bine, până acum îmi iese un 7 și ceva”, ne-a mărturisit un elev.

A fost bine. Simularea a fost mult mai grea în comparație cu examenul, mai ales că a picat genul epic”, a apreciat o altă elevă.

Un elev exaltat din cauza subiectele primite își manifesta bucuria sărind de colo colo în fața școlii și strigând către o profesoară care se afla în apropierea lui „A picat epic, doamna! A picat epic!”.

Câțiva părinți au venit să-și aștepte copiii la ieșire din examen, pentru a le fi aproape și a-i încuraja, dar mai ales pentru a afla cum a decurs primul examen important din viața odraslelor lor.

Cei mai mulți au recunoscut că au vegheat atent evoluția copiilor lor, întrucât își doresc ca rezultatele celor mici să fie cele mai bune.

Fata mea chiar s-a pregătit. Acum… vom vedea, mai sunt și emoțiile care pot influența rezultatul. Desigur, a făcut meditații, altfel nu se poate, au nevoie de un ajutor în plus, chiar dacă au lucrat suplimentar și cu profesorii de la școală”, a precizat o mămică.

Am mari emoții, este singurul meu copil. A făcut meditații pentru că am vrut să aibă cele mai mari șanse de a promova examenul cu o notă mare”, a afirmat o altă mămică.

Puteți vedea primul subiect al probei Evaluării Naționale la limba și literatura română AICI, iar subiectul al doilea AICI.

 

(Visited 281 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.