Constanța Timp Liber

Expoziţie „Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice“ în Piaţa Ovidiu şi la Muzeul de Artă

De Ziua Dobrogei, va avea loc vernisajul expoziţiei de grafică „Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice“. Peste 40 de lucrări vor putea fi admirate atât la Muzeul de Artă, cât şi în Piaţa Ovidiu.

Scris de 
 pe data 
14 noiembrie, 2022

Vernisajul expoziţiei, organizată de Asociaţia Dobrogea de Patrimoniu, începe la ora 16.00. Lucrările vor fi expuse până la data de 24 noiembrie.

Expoziţia prezintă 26 de lucrări de grafică realizate de liceeni de la Colegiul de Arte ”Regina Maria” din Constanța, secția de Arhitectură, coordonați de arhitect Andrei Beșcucă.

Lucrările prezintă monumente istorice, reprezentative pentru Constanța, care aparțin comunităților de români, greci, armeni, turci, tătari, evrei și bulgari.

De asemenea, în paralel cu expoziția de la Muzeul de Artă, 20 dintre lucrările de grafică vor fi expuse și în Piața Ovidiu. Desenele sunt însoțite de poveștile clădirilor de patrimoniu.

Cele două expoziții au scopul de a promova patrimoniul material din oraș, astfel încât, constănțenii și turiștii să conștientizeze importanța moștenirii culturale pe care o avem, să cunoască istoria clădirilor de patrimoniu ale orașului, să aprecieze monumentele și să le promoveze.

Actualitate