Primarul Decebal Făgădău a inițiat, pentru ședința de Consiliu Local de miercuri, 31 octombrie, 5 proiecte de hotărâri prin care se alocă bani către diferite biserici din Constanța. Suma totală alocată celor 5 lăcașuri de cult este de 300.000 lei, urmând ca aleșii locali să voteze proiectele.

Astfel, Parohia „Sfinții Patru Mucenici de la Niculițel” va primi un sprijin financiar de 50.000 de lei pentru reparații. Preotul paroh spune în solicitare că „în momentul de față s-a constatat deteriorarea gravă a învelitorii de pe acoperișul bisericii, mai ales din cauza umidității excesive și a aerului sărat”. Preotul Marius Murariu spune că, în acest moment, resursele de care dispune s-au „împuținat foarte mult”, mai ales că „enoriașii nu mai pot contribui pentru lucrări de o asemenea anvergură”, iar sponsorizările sunt „din ce în ce mai mici și mai rare”.

Tot 50.000 de lei ar urma să primească și Parohia „Sf.Ierarh Nectarie Taumaturgul și Sf. M.Mc. Teodor Tiron” pentru terminarea lucrărilor la acoperiș, în timp ce Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” va primi 50.000 de lei pentru lucrări de pictură.

Cei mai mulți bani, 100.000 de lei, va primi Parohia „Adormirea Maicii Domnului I” pentru lucrări de restaurare și conservare a picturii murale.

De asemenea, noua capelă ce se construiește în stațiunea Mamaia, „Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Prooroc Ilie Testiveanul, Sfântul Apostol Andrei și Sfânta Muceniță Sofia” ar urma să primească un sprijin financiar de 50.000 de lei pentru lucrări de construire a lăcașului de cult.

 

 

(Visited 398 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.