În cele 14 zile de festival, iubitorii muzicii și ai dansului vor participa la 16 evenimente artistice distincte: două concerte (Concertul Prieteniei Româno-Turce și „A Whole New World“), șapte spectacole de operă („Cavalleria Rusticana“ și „Paiațe“, prezentate într-o singură seară, „Flautul fermecat“, „Trubadurul“, „Nabucco“, „Traviata“ și „Aida“), un spectacol muzical-coregrafic („Centenarul Marii Uniri. Un centenar de muzică românească“), două balete („Romeo și Julieta“ și „Crăiasa Zăpezii“), un recital cameral și o seară lirică de muzică românească, dedicate Centenarului, un recital de romanțe sub patronajul UNESCO („Romanța ne unește“) și un spectacol pentru copii („Micuța Dorothy“).

Începând de vineri, prima zi de festival, Teatrul „Oleg Danovski“ trece la ora de iarnă, astfel încât evenimentele incluse în program vor începe cu jumătate de oră mai devreme, de la ora 18.30, cu excepția „Micuței Dorothy“, ce va avea loc de la ora 11.00.

Așadar, festivalul va debuta vineri, 26 noiembrie, cu Concertul Prieteniei Româno-Turce, eveniment prin care Institutul Cultural Turc de la București va sărbători în avans Ziua Națională a Republicii Turcia, dar și cei 140 de ani de relații diplomatice dintre cele două țări. Pe scenă vor urca artiști din Constanța și din Izmir, urmând ca Ziua Națională a României să fie sărbătorită la Izmir, pe 1 Decembrie.

Sub bagheta lui Vladimir Lungu, vor cânta în deschiderea festivalului soliştii vor fi Aytül Büyüksaraç, Burçin Savigne, Aydin Uştuk și Cengiz Sayin din Turcia, alături de artiștii bine-cunoscuți publicului tomitan: Nicoleta Ardelean, Laura Eftimie, Daniela Vlădescu și Răzvan Săraru. La succesul concertului vor contribui orchestra și corul Teatrului „Oleg Danovski“, condus de maestrul Adrian Stanache.

Al doilea spectacol din cadrul festivalului va fi duminică, 28 octombrie: „Cavalleria rusticana“ și „Paiațe“. Prietenia româno-turce va fi sărbătorită în ajunul Zilei Naționale a Turciei, cu două opere de mică întindere, „Cavalleria rusticana“, de Pietro Mascagni și „Paiațe“, de Rugierro Leoncavallo, care, deși cu subiecte diferite, se obișnuiește a se cânta împreună. Și distribuția acestor spectacole va fi mixtă, formată din artiști de la Opera din Izmir și de la Teatrul „Oleg Danovski“.

Spectacolul „Cavalleria rusticana“, de Pietro Mascagni, îi va aduce în prim-plan pe Burçin Savigne – Turcia, Doru Iftene – debut, Cristian Caragea – debut, Lucia Mihalache și Gabriela Dobre, iar în „Paiațele“ lui Leoncavallo vor cânta Nicoleta Ardelean, Aydin Uştuk -Turcia, Cengiz Sayin – Turcia, Marius Eftimie – debut și Doru Iftene.

Regia artistică a spectacolelor este semnată de Sandra Răsvana-Cernat, scenografia e realizată de Natalia Kornilova, iar conducerea muzicală va fi asigurată tot de dirijorul Vladimir Lungu

Pentru programul complet al festivalului mai multe detalii, achiziție și prețuri bilete, CLICK AICI.

 

(Visited 94 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.