Actualitate

FOTO. Preotul unei comune a ținut doi morți în magazia de lemne, pentru că erau săraci

Doi bărbați decedați au fost ținuți, de preotul comunei vrâncene Urechești, două nopți, în magazia de lemne a bisericii pentru că „erau săraci”, după cum spun rudele și cunoscuții acestora.

Scris de 
 pe data 
20 decembrie, 2019

Deși biserica are o capelă mortuară, preotul Gicu Petrea este acuzat de localnici că a ținut trupurile neînsuflețite a doi bărbați, timp de două nopți, în magazia de lemne a bisericii, pe considerentul că ar fi prea săraci, potrvit realitateadevrancea.net

Cei doi bărbați decedați, ținuți în magazia de lemne, erau beneficiari ai legii ajutorului social.

Unul a murit duminică, 15 decembrie, din cauza unui hematom pe creier. Rudele l-au dus la biserică, dar preotul a decis să-l mute în magazie, alături de altă persoană care murise tot atunci.

Cazul a fost sesizat de sora unuia dintre decedaţi. „Fratele meu a murit duminică, au venit cei de la Criminalistică, au constatat decesul şi a fost dus la biserică.

Când m-am dus să-l văd, am rămas şocată, pentru că era depus în magazia de lemne, alături de altă persoană decedată. I-am spus preotului că ştiu că are capelă mortuară, dar acesta n-a vrut să-l mute decât după două zile, nu e prima oară când face aşa ceva”, a declarat Mihaela Icovoiu, sora decedatului, pentru realitateadevrancea.net.

De asemenea, și primarul comunei s-a arătat revoltat de situație și a decis să se implice. “Era un om, nu contează că era sărac sau bogat, trebuie să aibă parte de acelaşi tratament din partea bisericii. Noi, ca instituţie, dar şi eu, ca persoană fizică, ne-am ocupat de plata celor necesare pentru înmormântarea celor doi decedaţi”, a declarat Nistor Bratosin, primarul comunei.

Preotul Gicu Petrea, arătat cu degetul de localnici pentru această situaţie, nu a răspuns la telefon.

 

Actualitate