Eveniment

Galerie Foto/ Protest USR în parcul Tăbăcăriei

Pentru a-și arăta dezaprobarea față de decizia Consiliului Local în cazul poiectului ce prevede ridicarea de imobile în zona delimitată de bulevardul Mamaia și Luna Park, inițiat de primarul Decebal Făgădău, USR Constanța a organizat astăzi un protest.

Scris de 
 pe data 
4 mai, 2018

Inițiativa USR a adunat în jurul orei 18:00 la locul de întâlnire a manifestului (Pavilionul Expozițional Constanța), aproximativ 250 de constănțeni nemulțumiți de decizia aleșilor locali.

Este vorba despre proiectul de hotărâre „privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bd. Mamaia şi alei acces, zona Luna Parc”, contestat de mai mulți consilieri, dar și de membri ai societășii civile și ai asociațiilor civice, validat în ședința de Consiliu Local din 26 aprilie, ce are ca scop ridicarea unor imobile în spațiul public, parte a parcului Tăbăcăriei.

La protest au participat atât tineri, cât și adulți, bătrâni și copii, toți cu un singur gând și scop, acela de-a nu lăsa administrația să cedeze bucățica de parc cupinsă între bulevardul Mamaia și alei acces, zona Luna Park.

Acum 18 ani era o echipă tânără venită la conducerea primăriei Constanța. Au trecut 18 ani și s-a ales praful. Acești infractori au furat Constanța din toate pozițiile, au furat Constanța cât au putut de mult. Nu au fugit cu terenurile, în schimb le-au dat prietenilor, au dat spațiile verzi cunoștințelor, și le-au însușit, le-au amestecat, le-au schimbat. Așa încât nu mai avem în Constanța spații verzi”, și-a început prezentarea deputatul USR Stelian Ion.

Deputat USR Stelian Ion

Totodată, deputatul USR a anunțat că formațiunea politică pe care o reprezintă va face tot posibilul ca acest proiect aprobat de aleși să nu se realizeze.

Suntem hotărâți să mergem până în pânzele albe pentru că și ei exact la fel fac. O să fie o luptă crâncenă, cât putem noi să o ducem, o vom duce până la capăt. Dacă e nevoie de instanță vom merge și în instanță pentru anularea acestui PUZ”, a afirmat Stelian Ion.

Ulterior, grupul de protestatari a pornit într-un marș pe bulevarul Mamaia suflând în fluiere și în vuvuzele pentru a se face auzit.

Cei mai mulți au înconjurat lacul Tăbăcăiei, pornind din zona de acțiune a PUZ-ului, trecând pe la Delfinariu, City Park Mall și întorcându-se în același loc venind din spre bulevardul Tomis.

 

Actualitate