Umor

Ghid de parcare în Constanța pentru cocalari, melteni de București și tulceni

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
10 iulie, 2018

Ai o mașină scumpă pe care numai tu știi cum ai luat-o, însă toată lumea știe cât ai dat pe ea și vrei să te simți bine, dar parcările în Constanța îți dau bătăi de cap? Nu-i nimic! Iată un ghid scurt, dar util, ce te va ajuta să parchezi cu încredere în oraș sau chiar în stațiunea Mamaia.

Așadar, dacă vezi undeva o cale de acces dintr-o curte sau garaj, ăla e locul tău! Semnul cu „Nu parcați“ este pus la mișto de proprietar, pentru că vrea doar să se laude că are și el mașină. De asemenea, locurile de parcare din cartiere, alea cu băț galben, le puteți ocupa acum fără probleme, că la noi s-a dat lege și nu prea mai sunt ale celor care le-au plătit.

Dacă ești un meltean sau cocalar care se respectă (și știm că te respecți) mai ales dacă ai în posesie Merțan, Audi tunat sau Bemve de tip cazan cu numere de Bulgaria, trebuie să știi că semnul ăla albastru ce are desenat un cărucior cu roți înseamnă că ai prioritate de parcare. Nu te lua după Codul Rutier și toate prostiile de pe Facebook. Alea sunt locurile tale de parcare, ai tot dreptul să parchezi pe ele, chiar pe două dacă se poate. De asemenea, pe două locuri poți parca în absolut orice parcare de mall sau hypermarket. Crede-ne pe cuvânt, suntem un ziar, știm despre ce dracului vorbim.

Nu este absolut nicio problemă dacă staționezi în paralel cu mașinile parcate perpendicular (vezi desenul de mai jos). Cu atât mai mult, este foarte ok să nu lași niciun număr de telefon pe parbriz, în caz că vreun amărăștean pe care l-ai blocat ar vrea să plece. În fond, cui îi pasă? Trebuia să se gândească înainte să parcheze regulamentar și mai dă-l în morții mă-sii cu mașina lui de sărac!

Butonul de pe bord cu triunghiul roșu e sfânt. Cel puțin în Constanța, apăsarea acelui buton îți asigură un loc de parcare instantaneu, indiferent de drumul pe care se află mașina. Șoferii constănțeni chiar se bucură când mai văd câte o mașină exagerat de scumpă, de neam prost, cum oprește brusc și i se aprind beculețele. Trebuie să înțelegi că aici, la Constanța, noi nu prea avem parte de bolizi ca la București și ne entuziasmăm atunci când mai avem ocazia să admirăm câte o mașină ce costă cam cât am strânge noi în 3 – 4 vieți.

În Mamaia, se știe, numai fraierii plătesc locuri de parcare. Pentru cine credeai tu că au fost făcute trotuarele alea sau aleile de acces pietonal? Normal că pentru voi, cei cu mașini scumpe, nu pentru pietonii ăia cu șlapi de obor veniți cu trenul, care stau la două stele și o ard pe plajă cu pateu și parizer la cearșaf! Da, îi spune „acces pietonal“, pentru că sună mai bine. Să fim serioși, nu puteau să-i spună „acces mașinal“.

Treceri de pietoni. Pff, pe bune? Zebra aia este un alt mod prin care administrația locală vrea să vă spună „poftiți, domnule turist cu mașină scumpă, am marcat locul ăsta pentru dumneavoastră!“. Da, da știm că știți și voi că cică acolo chiar nu e voie, dar pontul nostru este că polițiștii din Constanța sunt ocupați cu alte mizilicuri. Nu-ți face probleme. Nu uita că tu ești turist, că tu ai venit aici să arunci cu banii și că e dreptul tău să fii liber să faci ce vrea mușchii tăi și că noi ar trebui să-ți mulțumim!

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

Actualitate