Eveniment

Grătare la trotuar în Constanța. Polițiștii locali i-au „cinstit“ cu amenzi piperate

Sursa foto: DGPL Constanta

Câțiva constănțeni au fost amendați cu 4.000 de lei după ce au fost prinși în timp ce făceau grătare pe trotuar sau în parcări din cartierele orașului.

Scris de 
 pe data 
9 aprilie, 2019

Weeked-ul trecut, polițiștii din cadrul Direcției Generale a Poliției Locale Constanța i-au taxat pe cei care s-au gândit că nu e nicio problemă dacă aprind focul pentru un grătar tradițional… la trotuar.

Doi bărbați au fost amendați în timp ce întorceau cefele de porc pe un grătar instalat chiar pe trotuarul de pe strada Ion Rațiu din cartierul Faleză Nord. Alți doi își instalaseră boxele și micii pe spațiul verde din apropierea unei parcări din cartierul Tomis Nord.

În total, polițiștii locali au dat patru amenzi în valoare totală de 4.000 de lei.

Conform Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, acestea nu se pot derula decât în zone special amenajate, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă.

De asemenea, este strict interzisă aprinderea focului pe străzi, în parcări, în curţile interioare ale blocurilor, pe spaţiile verzi, în cimitire şi oricare alte locaţii care nu sunt special amenajate în acest sens“, transmite Valentina Chiriță, purtătorul de cuvânt al DGPL Constanța.

Cei care desfăşoară activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activităţi, pot fi sancţionaţi cu o amendă contravențională cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei.

Constănțenii care vor să semnaleze astfel de situații, pot apela Dispeceratul Poliției Locale la numărul 0241484205 sau 0799 606 142 (WhatsApp).

 

Actualitate