Director executiv în cadrul Direcției de Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța, Constantinescu insistă că spațiile verzi din jurul blocurilor nu intră în administrarea Primăriei și că, practic, constănțenii trebuie să iasă la tuns bălării.

Într-un mod cât se poate de bizar, aflat la volan și cu ochii în ecranul telefonului, despre care oferă detalii că l-a prins într-un suport cu ventuză, fostul pesedist spune că în urma unei hotărâri de Consiliu Local din 2013 spațiile verzi din jurul blocurilor nu sunt domeniu public în sensul folosinței acestora.

„Consiliul Local dădea o hotărâre, nr. 184, prin care stabilea că asociațiile de proprietari sau operatorii economici, chiar persoanele fizice, ce au în imediata vecinătate a imobilului în care locuiesc sau își desfășoară activitatea spații verzi, trebuie să le întrețină“, spune Constantinescu.

Comparând gazonul dintr-o curte privată cu spațiile verzi din jurul blocurilor, funcționarul Constantinescu susține că este de datoria fiecărui constănțean să iasă la tuns iarba. „A aștepta să vină Primăria să-ți tundă gazonul din curte, nu cred că se va întâmpla vreodată. Haideți să înțelegem că rondurile de iarbă adiacente blocurilor sunt curtea dumneavoastră. Nu este un parc, nu este o zonă cu destinație publică (…)“.

„Taxe plătim fiecare dintre noi pentru administrarea zonei publice, care înseamnă străzile pe care mergem, grădinile publice. Asta înseamnă cum nu Primăria tunde peluza din fața vilei în care locuiește, să ne imaginăm că un bloc este alcătuit din mai multe căsuțe puse una peste alta ce au în comun peluza de care vă spuneam.

Nu Primăria trebuie să ajungă să curețe respectiva suprafață, pentru că nu este domeniul public în sensul folosinței acestuia, nu în sensul patrimonial. Asta înseamnă că dacă nu acceptăm ideea că suntem administratorii acelui spațiu va fi greu ca Primăria, pentru niște sute de hectare, să vină să tundă iarba de lângă căsuța fiecăruia.“, a explicat Constantinescu.

Înregistrarea integrală poate fi urmărită AICI.

La câteva ore după afirmațiile lui Constantinescu, primarul Vergil Chițac declara în cadrul undei conferințe de presă că „ne aflăm în fața unei urgențe“.

„Primăria Constanţa ia în calcul convocarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență pentru a analiza oportunitatea legală ca până la finalizarea licitațiilor să extindem zona de lucru a contractului de îngrijire a spațiilor verzi rămas în vigoare.

Ne aflăm în fața unei urgențe, din cauza faptului că, odată cu venirea verii, spațiile verzi neîngrijite pot contribui la creșterea numărului de insecte dăunătoare în mediul urban”, a spus Chiţac.

(Visited 1.739 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.