Actualitate

Vești bune pentru mediul de afaceri! Hotărâre judecătorească: GEPETO IMPEX SA iese din insolvență

Compania Gepeto, unul dintre cele mai importante branduri din industria cărnii și preparatelor de carne din sud-estul țării a ieșit din insolvență.

Scris de 
 pe data 
17 iunie, 2020

Într-un context în care economia românească suferă din cauza efectelor pandemiei de coronavirus, iată că vin și vești bune dinspre mediul de afaceri autohton, dar mai ales constănțean. Astăzi, 17 iunie 2020, a fost pronunțată hotărârea judecătoreasă privind închiderea procedurii de insolvență a SC Gepeto Impex SA, companie pe care mulți o vedeau, dar mai ales o vroiau, moartă și îngropată.

Această veste este cu atât mai importantă cu cât procentul companiilor care reușesc să iasă din procedura de insolvență este unul redus, mai ales când vorbim despre companii autohtone care provin dintr-o piață foarte competitivă, cu multe companii cu capital străin.

La sfarsitul anului 2015 compania a intrat in insolventa, existând două alternative: una care ducea catre faliment, ceea ce ar fi insemnat inchiderea si vanzarea rapida, sau conceperea unui plan de reorganizare care sa dea o noua sansa companiei. Acţionarii au riscat totul şi au făcut tot posibilul pentru ca Gepeto să renască.

„Soluţia cea mai uşoară ar fi fost să închidem, vindeam totul, concediam angajaţii şi ne vedeam de viaţa noastră. Am preferat însă să strângem rândurile, de la directori până la ultimul angajat şi să nu renunţăm la luptă. Am reuşit să construim un plan de organizare viabil, iar puterea echipei s-a văzut imediat.

Am reorganizat activitatea, am investit atent în modernizare şi tehnologizare, am respectat cu sfinţenie toate angajamentele luate faţă de parteneri şi creditori, dar mai ales faţă de clienţi. Astfel, am reuşit să ieşim din insolvenţă cu un an mai devreme decât era prevăzut, o performanţă pentru orice companie de această mărime.

O menţiune specială aş dori să fac vizavi de furnizorii noştri care au crezut în capacitatea companiei de a deveni din nou competitivă şi au avut un rol esenţial şi cărora le mulţumesc pe această cale”, a declarat Robert Boroianu, acţionar SC Gepeto Impex SA.

Astfel, doar în ultimii doi ani, investiţiile în modernizarea şi tehnologizarea companiei au depăşit pragul a 10 milioane lei, ceea ce a permis diversificarea şi îmbunătăţirea ofertei şi distribuţiei de produse atât pentru piaţa internă, cât şi pentru cea europeană.

Actualitate