Liceul se adresează în special absolvenților claselor a VIII-a, însă va avea (pentru anul școlar 2018-2019) și locuri destinate elevilor de clasa a X-a și a XI-a pentru elevii care învaţă la licee şi colegii cu profil real sau la celelalte colegii naţionale militare.

Recrutarea viitorilor liceeni se va face în două etape, prima, ce se va desfășura în perioada 2 – 20 aprilie, este destinată depunerii dosarelor de înscriere la centrele zonale de selecţie şi orientare.

Ulteior se va desfășura procesul de slecție propriu-zisă, similar proceselor de selecție desfășurate în celelalte colegii naţionale militare, ce va începe pe 24 aprilie și va dura până pe 4 mai.

Atât candidaţii care au fost declaraţi admişi (în urma probelor de selecţie pentru celelalte colegii militare din ţară), cât şi cei care au optat pentru un alt colegiu militar, dar încă nu au susţinut probele de selecţie, se pot reorienta către noua instituţie de învăţământ a Marinei Militare. Acelaşi lucru nu este valabil şi pentru cei care nu vor îndeplini criteriile necesare pentru înscrierea la unul dintre colegiile militare naţionale.

 

(Visited 1.809 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.