Eveniment

Începe turnătoria în trafic? Polițiștii ar putea sancționa șoferii pe baza reclamațiilor și dovezilor celorlalți conducători

sursa: www.cugetliber.ro

Poliţiştii îi vor putea amenda pe şoferi şi pe baza înregistrărilor video primite de la participanţii la trafic, potrivit unui proiect de lege depus la sfârşitul săptămânii trecute în Parlament.

Scris de 
 pe data 
17 decembrie, 2018

Iniţiatorul acestuia, deputatul USR Mihai Botez, le transmite şoferilor ca, până când proiectul de lege va ajunge în dezbatere în comisiile de specialitate din Senat, să-şi monteze camere de bord în autoturisme pentru a vedea câte încălcări ale regulilor de circulaţie se pot surpinde, informează adevarul.ro.

Parlamentarul mai arată că această lege le-ar da posibilitatea poliţiştilor să constate contravenţii şi pe baza probelor video trimise de participanţii la trafic care au montate pe maşini „mijloace tehnice video”.

Aceştia nu ar trebui decât să încarce imaginile surprinse pe site-ul Poliţiei şi să completeze, pe acelaşi site, o declaraţie pe proprie răspundere că ştiu că pot fi amendaţi dacă filmuleţul este contrafăcut. Proiectul prevede o serie de amenzi pentru cei care falsifică o astfel de probă.

Concret, „falsificarea unei înregistrări tehnice video prin contrafacere sau alterare” şi „prezentarea unei înregistrări tehnice video falsificate unei unităţi de poliţie, în scopul de a dovedi existenţa unei contravenţii sau săvârşirea acesteia de o anumită persoană”, constituie contravenţie şi taxează cu amendă de clasa a lV-a. Aceasta este cuprinsă între 9 şi 20 de puncte amendă, adică între 720 şi 1.600 de lei. În plus, se ridică şi permisul de conducere pentru 90 de zile.

 

Actualitate