Actualitate

Între 30.000 și 50.000 de bugetari și peste 2 milioane din privat vor avea salarii mai mici. Angajații își pot recupera banii în instanță

functionar public ghiseu

Între 30.000 și 50.000 de angajați din sectorul public și peste 2 milioane din privat vor încasa mai puțini bani la salariu, începând cu 1 ianuarie 2018, ca urmare a schimbărilor fiscale legiferate de guvernul PSD-ALDE.

Scris de 
 pe data 
8 februarie, 2018

 

În acest sens, Blocul Național Sindical (BNS) anunță că a pus la un punct un nou instrument juridic, pe care îl pune la dispoziția oricărui salariat din România afectat de revoluția fiscală.

„Blocul Naţional Sindical, confederaţie sindicală reprezentativă la nivel naţional, anunţă astăzi, 8 februarie 2018, că a finalizat un instrument juridic care poate fi folosit de orice angajat din România care doreşte să-şi recapete, în faţa instanţelor de judecată, pierderile salariale suferite, începând cu 1 ianuarie 2018, ca efect al adoptării unor acte normative în domeniul salarial sau fiscal. Din punctul nostru de vedere, trei acte normative, toate adoptate în 2017, au condus la reducerea veniturilor nete ale salariaţilor, începând cu 01.01.2018, respectiv Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, Ordonanţa 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi Ordonanţa 82/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, ultimele două afectând întreaga piaţă a muncii. BNS, consecvent cu propriile sale angajamente faţă de membrii săi de sindicat, a pregătit un pachet de informaţii juridice şi formulare standardizate, oferind astfel asistenţă celor care au nevoie de sprijin în viitoarele lor confruntări juridice cu statul sau cu angajatorii privaţi”, se arată întrun comunicat de presă al BNS.

Organizaţia sindicală menţionează că, la ora actuală, societatea românească se confruntă, în continuare, „cu o atitudine cinică şi suficientă din partea guvernanţilor care, într-un mod absolut halucinant, trec la capitolul ‘pierderi colaterale’ angajaţii”.

De asemenea, din estimările BNS, între 30.000 și 50.000 de angajați din sectorul public și cel puțin 2 milioane de salariați din mediul privat vor fi afectați direct de scamatoriile fiscale ale PSD-ALDE.
Proiectul de asistenţă juridică standardizată este disponibil, începând din 8 februarie 2018, pentru toţi salariaţii români afectaţi de măsurile salariale şi fiscale, intrate în vigoare de la începutul acestui an, informează BNS.

Actualitate