Atât premierul, cât și președintele au ținut discursuri în fața celor câteva mii de ieșeni adunați în Piața Unirii, la manifestările de Ziua Principatelor Române. La un moment dat, din mulțime s-a scandat “Vrem autostradă!”.

Klaus Iohannis a spus, în discursul său, că România are nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfințit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpați.

Pentru că ne aflăm la Iași, în inima Moldovei, transmit un semnal ferm către guvernanți: românii și România au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfințit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpați. Provinciile istorice, Moldova și Transilvania, trebuie să fie unite! Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic”, a afirmat Iohannis.

La rândul său, Ludovic Orban a susținut că în ședința de marți a Guvernului va fi adoptată o ordonanță de urgență prin care gestionarea proiectului Autostrăzii Unirii va trece la Ministerul Transporturilor.

“Circulă pe piață tot felul de fake-news-uri. Obiectivul nostru e ca în exercițiul financiar 2012-2027 Autostrada să fie finanțată din fonduri europene. Autostrada Unirii și Autostrada Sibiu – Pitești sunt absolut fundamentale”, le-a spus premierul oamenilor.

 

(Visited 64 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.