Constanța va deveni primul oraș din lume care, datorită Arhiepiscopiei Tomisului, va avea prima biserică de tip mall din lume. ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, spune că este un concept ce va revoluționa ortodoxia și modul în care Biserica Ortodoxă Română poate produce bani.

Cu o gălăgie de bani strânși de la enoriași și cu ajutoare substanțiale din partea Primăriei Constanța și a patriarhului Daniel, Mollyfta Center va fi ridicat pe locul unde în prezent se află biserica din lemn a părintelui Picu, din parcul Tăbăcărie.

Proiectul prevede ca în centrul mall-ului ortodox să troneze o biserică în adevăratul sens al cuvântului, din cărămidă, în care se vor ține slujbe speciale, cu cei mai cunoscuți arhierei din țară. În jurul acesteia, pe un perimetru de câteva mii de metri pătrați (8, 9 sau 10 mii de mp, depinde cât se va negocia cu Primăria Constanța), vor exista zeci de magazine cu produse bisericești și chiar două case mortuare, cu magazinele aferente trecerii în viața de apoi. Bineînțeles, pe culoare vor exista troițe și fântâni cu apă sfințită.

Vor fi magazine atât pentru săraci, cât și pentru cei cu dare de mână. Spre exemplu, vor fi patru puncte în care vor fi vândute icoane de lux, cu rame din platină și aur masiv, pentru aceia care știu că Bunul Dumnezeu îi iubește mai mult pe cei care se roagă la obiecte cât mai scumpe. Va fi și un magazinaș pentru aceia dintre credincioși care sunt mai nevoiași, dar care la rândul lor vor să se bucure de iubirea divină prin intermediul iconițelor ieftine, de tarabă, ca să zic așa“, ne-a explicat preotul Masoniu Tâmplărescu, unul dintre proiectanții Mollyfta Center.

De asemenea, noul mall va avea magazine ale unor brand-uri exclusiv bisericești, precum Sfânta Zaria, un shop cu batice Lacostică, coșciuge Deadexpert, magazine Duhovnic Toma Hilfigaru sau Daniel Boss. Casele mortuare vor fi construite pentru aceia care, pe parcursul vieții, au iubit mall-urile și care ar vrea SĂ SE ȘTIE! că în ultimele momente ale trupului pe acest pământ, apropiații îi pot găsi tot acolo pe unde au ars-o în timpul liber.

Clienții ar trebui să cunoască faptul că nu vor exista locuri de joacă pentru copii. „Astea se practică mai mult la catolici, ține de sfera lor de activitate, ca să zic așa“, a completat părintele Tâmplărescu. Cu toate acestea, Mollyfta Center va avea un food court imens, în care enoriașii vor putea să stea la cozi pentru preparate de post și colaci de toate dimensiunile. Chiar cei de la McDonald’s vor avea un fast food cu produse speciale precum McColivă, McCălăvie sau meniuri pentru împărțeală, Happy Pomană.

Ai fost frumos la slujbă, ai ieșit, ai intrat într-unul sau două magazine, ai făcut puțin șoping duhovnicesc, apoi ce poate fi mai plăcut decât să savurezi colivă dintr-un păhărel, într-un îmbietor miros de tămâie și busuioc, lângă o fântână din care țâșnește agheasmă?“, ne întreabă retoric părintele Tâmplărescu.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 2.642 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.