Miercuri, 11 martie, a început dezinfecția locurilor de joacă din municipiul Constanța. Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, această acțiune se realizează împreună cu echipaje ale Direcției Generale Poliția Locală.

Dezinfectantul se aplică prin pulverizare, are efect bactericid, fungicid și virucid și este lăsat să acționeze 60 de minute, timp în care polițiștii locali asigură perimetrul.

Această operațiune se va desfășura zilnic la toate locurile de joacă din oraș.

Primăria face un apel către întreaga populație să respecte cu strictețe normele de igienă și să nu ia în considerare decât informațiile venite de la autoritățile abilitate.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID-19 pot apela numărul 0800.800.358.

Totodată, Muzeul de Artă Populară Constanța suspendă, începând de joi, 12 martie, orice activitate cu publicul.

Astfel, vizitarea obiectivelor culturale și manifestările cu publicul sunt anulate până pe 31 martie, cu posibilitatea de prelungire.

Primăria mai anunță că, prin Direcția Generală de Asistență Socială, desfășoară zilnic vizite în cartierele din oraș pentru a-i informa pe locuitori despre riscurile infectării și răspândirii COVID-19.

Reprezentanții Serviciului de Asistență Medicală Comunitară au ajuns și la locuitorii de pe strada Semănătorului pe care i-au informat despre măsurile de igienă ce trebuie respectate cu strictețe în această perioadă, dar și despre simptomele infectării cu noul coronavirus.

Locuitorii din zonă au fost sfătuiți să se spele des pe mâini, să anunțe autoritățile și medicii de familie în cazul în care rude sau cunoștințe care lucrează în Italia se întorc acasă și de asemenea, să informeze cadrele medicale în cazul în care se simt rău.

 

(Visited 186 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.